Frokost

Spis mer grønnsaker til frokost

Det er enklere og mer smakfullt enn du tror. Sjekk hva du bør ha på skiva her!

GRØNNSAKER: En fin måte å få i deg nok grønnsaker er å dekorere brødskiva med for eksempel paprika eller noen salatblader.  Foto: OlegD - Fotolia
GRØNNSAKER: En fin måte å få i deg nok grønnsaker er å dekorere brødskiva med for eksempel paprika eller noen salatblader. Foto: OlegD - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har garantert fått med deg at frokost regnes som dagens viktigste måltid. Ikke bare fordi det bidrar til å øke konsentrasjonsevnen din, men også fordi det gjør at du presterer bedre utover formiddagen på jobb eller skole.

Er du lei av å spise frokostblanding, knekkebrød eller brødskiver til frokost? Da kan det være en god ide å bytte ut dette med noen friske grønnsaker.

Vi nordmenn får i oss mesteparten av grønnsakene våre gjennom middagen (og kanskje lunsj), men hvis du skal klare målet om fem om dagen, bør du øke inntaket.

En god måte å gjøre dette på er å spise grønnsaker til alle dagens måltider, også frokost.

LES OGSÅ: Tre grønnsaker du alltid bør velge

Bør kombineres med noe

Ifølge Lise von Krogh, som er ernæringsfysiolog og en av ekspertene på Bramat.no, kan du fint spise grønnsaker til frokost, men du bør imidlertid kombinere dem med noe annet, da de fleste typene ikke inneholder mye energi.

Det likevel er veldig bra å spise grønnsaker til frokost, da det er en god kilde til fiber, viktige vitaminer og mineraler. I tillegg gjør grønnsaker frokosten mer næringsrik og mettende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer