Syk

Spis MER når du er syk

Kroppen trenger ekstra kalorier.

FORKJØLA? Da er det ekstra viktig å få i seg riktig næring for at du skal bli frisk og rask igjen - det holder ikke bare med drikke.  Foto: REX/Mood Board/All Over Press
FORKJØLA? Da er det ekstra viktig å få i seg riktig næring for at du skal bli frisk og rask igjen - det holder ikke bare med drikke. Foto: REX/Mood Board/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har gjort ditt aller beste for å ikke bli syk, men plutselig så våkner du med tett nese, vond hals og dyvåt av svette som følge av en lang natt med feber.

Eller har du kanskje blitt smittet av omgangssyken som alle rundt deg ser ut til å få for tiden? 

Å komme opp av sengen virker som det vanskeligste i verden akkurat nå, men noe næring må kroppen ha for å komme tilbake til normalen igjen! Og hva skal du da putte i deg?

LES OGSÅ: Så mange forkjølelser får du i løpet av livet

Spis dette når du er forkjøla

- Når man er forkjølet eller brygger på en influensa, er det ekstra viktig at kroppen får i seg næringsrik mat for å komme seg på bena igjen.

- Det er lett å gå for kjappe løsninger når formen ikke er på topp, men da er det desto viktigere at man får i seg riktig mat, sier foredragsholder i  kosthold og ernæring hos Grete Roede - Elise Hetlevik.

Hun anbefaler følgende mat for å bli kvitt en forkjølelse:

-Rikelig med C-vitamin. Spis for eksempel spinat som inneholder mye C-vitamin. Sitrusfrukter er også en god kilde til C-vitamin.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer