Kosthold

Spis mer persille

Smaker godt, og er gunstig for kroppen.

GRØNN SUPERMAT: Persille brukes ofte som garnityr, men fortjener bedre. Foto: Colourbox
GRØNN SUPERMAT: Persille brukes ofte som garnityr, men fortjener bedre. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Persillen har lett for å bli glemt til fordel for mer spenstige urter som basilikum, timian og koriander. Men du skal ikke glemme persillen, for den har en rekke gunstige effekter.

Persillen er ikke alene om dette. Se hvilke andre hverdagslige matvarer som har gunstige bonuseffekter i denne artikkelen.

«Bestemor-urt»

Kanskje assosierer du persillen med bestemors istykkerkokte poteter med persilledryss, og tenker at det er en litt gammeldags og traust urt. Det skal du ikke, for persillen er absolutt en urteplante å regne med.

Persillen inneholder både vitamin B, A og C, kalsium, jern, magnesium og kalium - alle er stoffer kroppen din trenger.

LILLE PERSILLE: Delikat, lekker og kjempesunn. Foto: Colourbox
LILLE PERSILLE: Delikat, lekker og kjempesunn. Foto: Colourbox Vis mer

Bremser brystkreft

Du vet sikkert allerede at persille er et fint middel for å dempe hvitløksånde. Men persille kan også hjelpe å forebygge kreft, viser en ny studie.

Salman Hyder, professor ved College of Veterinary Medicine og Dalton Cardiovascular Research Center, står bak studien som viser at persille kan bremse eller i beste fall hindre veksten av en viss type brystkreftceller, skriver Science Daily. Det er stoffet apigenin som finnes ikke bare i persille, men også i for eksempel selleri, som har denne effekten, fordi det reduserer dannelsen av blodårer i kreftsvulsten.LES OGSÅ: Spis mer av denne soppen

Det må gjøres flere studier for å konkludere med noe, men denne studien viser uansett enda en god ting ved å spise persille. For persillen er bakteriedrepende, og rik på antioksidanter.

LES OGSÅ: Husk å sjekke brystene dine

Slik bruker du mer persille

Det er ingenting galt i å drysse persille over potetene slik bestemor gjorde. Men du kan også bruke persille på andre måter. Dryss det over brødskiva med skinke eller smøreost, kutt bladpersille og ha i salaten, eller bruk rikelig med persille i couscousen, suppen eller sausen.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer