Syns du lommeboka går raskere ned i vekt enn deg når du prøver å spise sunt? Mange mener det er dyrt å spise riktig – at den sunne maten koster mye mer enn mat som ikke er bra for oss.
I noen tilfeller stemmer dessverre det, men med noen enkle grep kan du gjøre både kroppen din og lommeboka godt.
Den anerkjente amerikanske ernæringslegen Joy Bauer har følgende råd å komme med til deg som vil spise sunt på en billig måte:
Se etter spesialtilbud
De store kolonialkjedende kjører stadig kampanjepriser på utvalgte matvarer. Er det snakk om ferskvarer bør du imidlertid ikke handle mer enn det du har behov for de neste dagene. Når du oppbevarer maten lenge i kjøleskapet går viktige næringsstoffer tapt.Kjøp frossen- og boksmat
Frukt og grønnsaker som er blitt hermetiserte eller frosset i fersk tilstand er som regel like næringsrike som de ferske du finner i butikken. Ofte har de til og med flere gode stoffer som antioksidanter og kostfibre i behold, i og med at de ikke har ligget lenge i hylla og tapt seg. Kjøp billigmerker
Hold deg til butikk-kjedenes egne billigmerker. Det er unødvendig å betale ekstra for dyre merkevarer. Ofte inneholder produktene nøyaktig det samme. En boks med mais er en boks med mais. Kjøp «ren» mat
Unngå å handle råvarer som er smakssatt, for eksempel frosne grønnsaker med saus eller ekstra salt, eller frukt på boks som er tilsatt sukker. Ren mat er sunnest, og billigst.Bruk bønner og linser
Det er veldig billig, veldig sunt og proteinrikt. Du kan bruke dem i alskens retter, fra supper og salater til avanserte middager. Lag mye og frys ned
Det er dyrere å handle lite og ofte enn sjelden og mye. Når du lager gryteretter, supper og lignende er det derfor smart å lage mye av gangen, og deretter fryse ned det du ikke trenger der og da i porsjonspakker. Slik har du alltid sunne måltider på lur, og de er alt betalt for.LES OGSÅ:
Kilde: Oprah.com




