Helse & Livsstil

Spis rett og rimelig

Finn maten som er billig og bra. Slik spiser du sunt uten å blakke deg.

Publisert
Sist oppdatert









Syns du lommeboka går raskere ned i vekt enn deg når du prøver å spise sunt? Mange mener det er dyrt å spise riktig – at den sunne maten koster mye mer enn mat som ikke er bra for oss.
I noen tilfeller stemmer dessverre det, men med noen enkle grep kan du gjøre både kroppen din og lommeboka godt.
  • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?

  • Den anerkjente amerikanske ernæringslegen Joy Bauer har følgende råd å komme med til deg som vil spise sunt på en billig måte:

    Se etter spesialtilbud
    De store kolonialkjedende kjører stadig kampanjepriser på utvalgte matvarer. Er det snakk om ferskvarer bør du imidlertid ikke handle mer enn det du har behov for de neste dagene. Når du oppbevarer maten lenge i kjøleskapet går viktige næringsstoffer tapt.

    Kjøp frossen- og boksmat
    Frukt og grønnsaker som er blitt hermetiserte eller frosset i fersk tilstand er som regel like næringsrike som de ferske du finner i butikken. Ofte har de til og med flere gode stoffer som antioksidanter og kostfibre i behold, i og med at de ikke har ligget lenge i hylla og tapt seg.
  • Alt om antioksidanter
  • Juks deg fibersunn

  • Kjøp billigmerker
    Hold deg til butikk-kjedenes egne billigmerker. Det er unødvendig å betale ekstra for dyre merkevarer. Ofte inneholder produktene nøyaktig det samme. En boks med mais er en boks med mais.

    Kjøp «ren» mat
    Unngå å handle råvarer som er smakssatt, for eksempel frosne grønnsaker med saus eller ekstra salt, eller frukt på boks som er tilsatt sukker. Ren mat er sunnest, og billigst.

    Bruk bønner og linser
    Det er veldig billig, veldig sunt og proteinrikt. Du kan bruke dem i alskens retter, fra supper og salater til avanserte middager.
  • Proteiner bygger
  • Banket kalkun og bønnesalat
  • Sitronkylling med linsesalat

  • Lag mye og frys ned
    Det er dyrere å handle lite og ofte enn sjelden og mye. Når du lager gryteretter, supper og lignende er det derfor smart å lage mye av gangen, og deretter fryse ned det du ikke trenger der og da i porsjonspakker. Slik har du alltid sunne måltider på lur, og de er alt betalt for.
  • 7 middager under 500 kalorier


  • LES OGSÅ:
  • 10 slankende shoppingtips
  • Ukeplan for et sunnere liv
  • Dette bør du spise
  • Her er maten du bør styre unna
  • Alltid mett - like lett
  • Her er kostholdsfellene
  • Her er maten som gjøre deg slankere
  • Sunnhetsleksikonet
  • 10 tips til karbokutt

  • Kilde: Oprah.com

    Se etter spesialtilbud.
    Se etter spesialtilbud. Vis mer
    Kjøp frossen- og boksmat.
    Kjøp frossen- og boksmat. Vis mer
    Unngå å handle råvarer som er smakssatt. Ren mat er sunnest, og billigst.
    Unngå å handle råvarer som er smakssatt. Ren mat er sunnest, og billigst. Vis mer
    Bruk bønner og linser.
    Bruk bønner og linser. Vis mer
    Lag mye og frys ned.
    Lag mye og frys ned. Vis mer
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer