Sunt

Spis sunt på ferie

Sommeren er full av fristelser - slik beholder du dine gode forsetter likevel.

Det er ikke gøy å komme hjem fra ferie og veie fem kilo mer. Velg smart feriemat. Foto: Image Source
Det er ikke gøy å komme hjem fra ferie og veie fem kilo mer. Velg smart feriemat. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Om du nå har kommet deg i bikiniform eller ikke - det er ingen vits i å slutte med de gode vanene - eller å gi opp fordi du ikke klarte målet til feriestart likevel. Det er ikke gøy å komme hjem fra ferie og veie fem kilo mer. Her er fire tips fra My Recipes for hvordan du kan være sunn samtidig som du nyter sommerfavorittene dine. Les også: Super trening før bikinisesongen

1. Ikke drikk alle kaloriene

En pina colada eller en strawberry daiquiri kan inneholde over 500 kalorier, og over 17 gram fett. Drinker som er bladet med fløte, melk, fruktjus eller brus kan inneholde flere kalorier, så husk på det når du bestiller alkoholenhetene dine. Her er fem drinker du kan nyte med god samvittighet.

2. Hold regnskap på fettet

Hvis du vet at du har lyst til å bestille frityrstekte scampi senere på kvelden, kan du kutte på fettinntaket ved frokost og lunsj, slik at du har plass til litt ekstra fet mat på kvelden. Men ikke hopp over noen måltider, det har ingen hensikt. Les også: Sommermaten du blir slank av

3. Del hovedretten

Hvis du har lyst på dessert, bør du velge en kalorifattig forrett med fargerike frukter og grønnsaker, heller enn mat med pasta, ris og poteter. Del en stor hovedrett med kjæresten, så sparer du noen kalorier før desserten kommer på bordet. (Ps: Vaniljeis trigger sexlysten)

4. Aktivitet etter mat

Planlegg å gjøre en morsom aktivitet - volleyballkamp etter frokost, vannski etter lunsj og en rusletur i solnedgangen etter middag. Da brenner du kalorier, men det hjelper deg også å unngå tung mat fordi du vet at du skal være mobil og ikke sofaslakt etter måltidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer