Kostholdsråd

Spiser du for lite mat?

Kan ødelegge forbrenning og treningsresultater.

FOR LITE: Kombinerer du hard trening med veldig lite mat? Da må du regne med at resultatene lar vente på seg. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press
FOR LITE: Kombinerer du hard trening med veldig lite mat? Da må du regne med at resultatene lar vente på seg. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trodde du at lite mat kombinert med hard trening ville gi deg drømmekroppen? Da må du tro om igjen.

Det er riktig at et lite energiunderskudd kan få tallene på vekten til å gradvis minke, men det er forutsatt at den maten du får i deg er næringsrik, og at det ikke blir for lite mat.

Da kan du nemlig risikere at kroppen tror den er inne i en sulteperiode og derfor begynner å spare på fettet, samtidig som den kvitter seg med det som bruker mest energi – nemlig musklene.

LES OGSÅ: De vanligste slanketabbene våre

Bryter ned muskelmassen

Med mindre muskelmasse vil du  få lavere forbrenning, og hvis du da trener styrke vil du få minimal effekt.

Og drømmen om en sterk og stram kropp vil fly rett ut av vinduet.

– Hvis man vil oppnå en strammere kropp vil det ikke lønne seg å spise alt for lite mat, da både muskler og fett blir borte og kroppen mister sin elastisitet.

- Det aller viktigste er å finne en balanse med trening og kosthold som du kan leve med, uke etter uke, ernæringsfysiolog og personlig trener hos Mykjemeir, Mia Eckhoff, til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer