De aller fleste forbinder det å ikke like fisk med kresne småbarn som nekter å spise opp det de får servert på middagstallerkenen.
Selv om mange legger det å være kresen i matveien bak seg med årene, er det noen som tar det med inn i det voksne liv og utelater fisk helt fra kostholdet sitt.
Er du en av dem som rett og slett ikke liker fisk? Da går du glipp av viktige næringsstoffer kroppen din er avhengig av.
LES OGSÅ: Fisk, kjøtt eller kylling - hva bør du velge?
God kilde til omega-3-fettsyrer
Silje Bjørnstad, som er ernæringsfysiolog og driver siljebjornstad.blogg.no, forteller til KK.no at Helsedirektoratet anbefaler folk å spise to til tre fiskemiddager i uken, da fisk er en god kilde til viktige næringsstoffer kroppen trenger.
- Fra fisk får du i deg blant annet mineralene jod, selen og sink, samt vitamin B12. Fisk, og særlig fet fisk, er også en god kilde til vitamin D, et vitamin som det for mange kan være utfordrende å få dekket det anbefalte daglige inntaket av gjennom kosten.
Videre forteller hun at fisk også er en god kilde til protein, og at fisk inneholder alle essensielle aminosyrene og er derfor en fullverdig proteinkilde.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger