Fisk

Spiser du ikke fisk?

Da må du få i deg nok av dette. Og nei, det er ikke bare omega-3!

SPISER IKKE FISK: Fiskens næringsstoffer er essensielle for kroppen, og derfor er det viktig at du tar tran eller omega-3-tilskudd dersom du ikke har fisk i kostholdet ditt.
SPISER IKKE FISK: Fiskens næringsstoffer er essensielle for kroppen, og derfor er det viktig at du tar tran eller omega-3-tilskudd dersom du ikke har fisk i kostholdet ditt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste forbinder det å ikke like fisk med kresne småbarn som nekter å spise opp det de får servert på middagstallerkenen.

Selv om mange legger det å være kresen i matveien bak seg med årene, er det noen som tar det med inn i det voksne liv og utelater fisk helt fra kostholdet sitt.

Er du en av dem som rett og slett ikke liker fisk? Da går du glipp av viktige næringsstoffer kroppen din er avhengig av.

LES OGSÅ: Fisk, kjøtt eller kylling - hva bør du velge?

God kilde til omega-3-fettsyrer

Silje Bjørnstad, som er ernæringsfysiolog og driver siljebjornstad.blogg.no, forteller til KK.no at Helsedirektoratet anbefaler folk å spise to til tre fiskemiddager i uken, da fisk er en god kilde til viktige næringsstoffer kroppen trenger.

- Fra fisk får du i deg blant annet mineralene jod, selen og sink, samt vitamin B12. Fisk, og særlig fet fisk, er også en god kilde til vitamin D, et vitamin som det for mange kan være utfordrende å få dekket det anbefalte daglige inntaket av gjennom kosten.

Videre forteller hun at fisk også er en god kilde til protein, og at fisk inneholder alle essensielle aminosyrene og er derfor en fullverdig proteinkilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer