Treningstøy

Sports-bhen som er helt genial

H&M har gjort treningsplagget enda enklere å bruke. Sjekk vårnyhetene her!

TIL ALLE TRENINGSFORMER: Som del av årets vårkolleksjon har H&M lansert trenings-bher tilpasset alle trenignsformer. Den til venstre er med padding, den i midten har high suppert (god støtte) beregnet til høyintensitetstrening, som løping, og den til høyre har low support (lav støtte) - beregnet på roligere trening, som yoga.  Foto: Adéle C. Blystad
TIL ALLE TRENINGSFORMER: Som del av årets vårkolleksjon har H&M lansert trenings-bher tilpasset alle trenignsformer. Den til venstre er med padding, den i midten har high suppert (god støtte) beregnet til høyintensitetstrening, som løping, og den til høyre har low support (lav støtte) - beregnet på roligere trening, som yoga. Foto: Adéle C. Blystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Julen og feriedagene er dessverre over for denne gang, og for mange av oss er januar knyttet opp mot økt fokus på trening og sunnere kosthold.

Er du en av dem som har satt deg hårete mål på treningsfronten, kan kanskje litt nytt treningstøy være med på å øke motivasjonen. Å føle seg fresh og fin på trening er nemlig ikke oppskrytt, og det vil virkelig hjelpe deg med å få hvertfall litt mer lyst til å trene.

I disse dager får du kjøpt flust av lekkert treningstøy på salg, ellers begynner også de store kjedebutikkene og sportsforretningene å få inn en del vårnyheter i friske og fristende farger.


LES OGSÅ: Treningsutstyret du trenger nå!

Vårnyheter i butikk

I tillegg til kjeder som Gina Tricot og Cubus, satser også svenske H&M stort på treningstøy. Og i disse dager lanserer sistnevnte sin nye sportskolleksjon for våren 2013.

Kvalitet, passform og funksjonalitet (pustende materialer) er noe av det kjeden har vært enda mer oppmerksom på med årets kolleksjon. I tillegg har H&M designet plagg til alle de ulike sports/treningsformene - alt fra yoga og pilates, til Cross Fit, løping og sykling.

Nytt av i år er også treningstøy for herre og barn.

Se flere bilder og priser fra H&Ms nye sportskolleksjon (i butikk nå) nedenfor:


OBS. Prisene ligger på mellom 150 og 300 kroner.

LES OGSÅ: Derfor er det lurt med egne yogaklær

Sports-bher tilpasset treningsform

Ifølge Marie Fredos, som er konseptdesigner for H&M Sport, er damekolleksjonen i år både feminin og funksjonell med en miks av knallfarger, pasteller og sporty gråmeleringer.

Dette gjelder også for sports-bhene, som finnes i fem ulike modeller tilpasset ulike treningsformer og nivåer.

- Det skal være en sports-bh for alle treningsformer i vår nye kolleksjon, og det finnes fem ulike modeller og fasonger å velge mellom. Det er en med low support - for lavintensitetstrening som yoga og pilates, medium support for litt mer hold og high support, for deg som driver med høyintensitetstrening hvor du svetter mye og trenger mye støtte, forklarer Fredos til KK.no:

- Modellene kommer også med quick dry, slik at det tørker fort, og en av basismodellene kommer også med ekstra padding, for de som vil ha det.


LES OGSÅ: Feil sports-bh kan gi hengepupper

Smart glidelåsdetalj

High support-modellen kommer også med en ekstra genial detalj - nemlig glidelås foran, som gjør det enklere å komme inn, og ikke minst ut, av bh-en.

- Særlig etter en tøff treningsøkt hvor du har svettet mye, kan det være utrolig vanskelig å komme seg ut av en trang, våt og særdeles tettsittende sports-bh, og det var da vi kom på dette med glidelås foran. Det gjør hele prosessen mye enklere, forklarer Fredos:

- Husk uansett å alltid prøve sports-bhen skikkelig i prøverommet først. Hopp litt opp og ned, og ta gjerne med deg flere ulike modeller. Dette med sports-bh og passform er nemlig veldig individuelt.

LES OGSÅ: Dette sliter ut treningstøyet ditt

God kvalitet og funksjonalitet

Selv om prisene på treningstøy fra H&M er betraktelig lavere enn en del av merkene hos sportskjedene, mener Fredos at kvaliteten er like bra.

- Kvaliteten på våre ting er absolutt like bra. Det ble for eksempel gjennomført en test av sports-bher i Sverige nå nylig, og da kom modellene fra H&M svært godt ut. Vi er veldig opptatt av kvalitet og funksjonalitet, og ser du på merkelappene på plaggene, vil du se at de innehar akkurat de samme funksjonene når det gjelder for eksempel pusteevne og quick dry, sier designeren.

LES OGSÅ: Denne sports-bhen gir deg løft og kløft

Årets hotteste treningsfarge?

Når det gjelder farger er det spesielt én som markerer seg for våren- og sommeren 2013 - og det er korall, aller helst i en skikkelig sterk farge. Dette ser vi også på kolleksjonene til treningsmerker som Röhnisch, Casall, Adidas og Peak Performance.


- Korall er definitivt den hotteste fargen på treningstøy for våren, og det kommer også i litt dusere varianter utover sommeren og høsten. Så skal du satse på en farge i år, er det denne, sier Fredos.

Ellers holder neonfarger - også i blått og gult, seg populært.

Se flere bilder av korall/rosafarget treningstøy for våren nedenfor:


SMART DETALJ: Denne sports-bhen fra H&Ms vårkolleksjon har en supersmart detalj i form av glidelås foran, slik at det er enklere å komme seg ut av den trange, svette herligheten etter endt treningsøkt. Foto: Adéle C. Blystad
SMART DETALJ: Denne sports-bhen fra H&Ms vårkolleksjon har en supersmart detalj i form av glidelås foran, slik at det er enklere å komme seg ut av den trange, svette herligheten etter endt treningsøkt. Foto: Adéle C. Blystad Vis mer

LES OGSÅ: Løpejakken som lyser av seg selv

ÅRETS TRENDFARGE: En sterk korallfarge er årets trendfarge på treningstøy, skal vi tro Marie Fredos, som er konseptdesigner for H&M Sport.  Foto: Adéle C. Blystad
ÅRETS TRENDFARGE: En sterk korallfarge er årets trendfarge på treningstøy, skal vi tro Marie Fredos, som er konseptdesigner for H&M Sport. Foto: Adéle C. Blystad Vis mer
TIL ALL TYPE TRENING: Årets H&M Sport-kolleksjon har plagg til alle de ulike treningskonseptene, om det så er yoga, spinning eller løping. Til høyre ser du også del av kolleksjonen for herre.  Foto: Adéle C. Blystad
TIL ALL TYPE TRENING: Årets H&M Sport-kolleksjon har plagg til alle de ulike treningskonseptene, om det så er yoga, spinning eller løping. Til høyre ser du også del av kolleksjonen for herre. Foto: Adéle C. Blystad Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer