Underliv

Stadig flere opererer underlivet

For nå skal det også se vakkert ut «der nede».

OPERERER UNDERLIVET: Det er ikke lenger bare Barbies kropp som er skjønnhetsidealet blant enkelte. Noen vil også ha et underliv som henne. Foto: Getty Images/Hemera
OPERERER UNDERLIVET: Det er ikke lenger bare Barbies kropp som er skjønnhetsidealet blant enkelte. Noen vil også ha et underliv som henne. Foto: Getty Images/Hemera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Etterspørselen etter intimkirurgi har eksplodert. Også i Norge. Kjønnsleppereduksjon. Fettsuging av venusberg. Forstørring av ytre kjønnslepper. G-punktforsterkning.

I USA er klinikkene mer pågående. «Rejuvenate, repair, rejoice» får labiaplastikk til å høres ut som en dagkrem. Der er ikke «designervagina» noe nytt fenomen.

- Jeg hadde ønsket meg dette hele livet. Men aldri turt å snakke om det høyt, forteller «Trude» (48).

Allerede som tenåring opplevde hun kjønnsleppestørrelsen som et problem. Det gjorde henne sjenert og usikker som tenåring, og på nytt utrygg da hun som voksen ble skilt og ønsket om en ny partner kom. I fjor fikk hun utført kjønnsleppereduksjon og har ikke angret.

Les også Nå skal neglene være i lyse puddertoner

Dobling på to år

- For noen få år tilbake hadde vi kanskje én slik operasjon i måneden, nå har vi minst én i uka, sier Dr. A. Kalaaji.

Han er plastikkirurg ved Oslo Plastikkirurgi, og er mer opptatt av fag og etikk enn av trender. Han tror at de fleste som kommer til ham heller ikke styres av ren forfengelighet. Men aldri har han operert flere kvinnelige underliv.

Oslo Plastikkkirurgi hadde en dobling av slike kirurgiske inngrep siden 2011. De fleste kommer for å få slutt på fysiske og psykiske plager. Store kjønnslepper, for eksempel, kan for mange gå ut over både hygienen, bevegelsesfriheten, selvtilliten og sexlivet.

Les også Derfor bør du bruke nattkrem

Barbie-vagina på ønskelistaKunne du tenkt deg å
Lege, psykiater og sexolog Haakon Aars får stadig flere henvendelser fra kvinner som bekymrer seg for hvordan vaginaen deres ser ut.

- Det finnes ikke noe standard for hva som er pent. Noen menn synes at store kjønnslepper er flott og sexy. Mens noen vil at den skal se ut som en strek.

I USA er «Barbie» et etablert navn for et av de mest populære inngrepene.

- Det er nok ikke barbiedukke-jenta som er den lykkeligste når det gjelder seksualitet. Det er den selvtilfredse og trygge kvinnen, forklarer Aars, som også er sexolog på Lommelegen.no. Han er ikke i tvil om at den største påvirkningen kommer via Internett.

Men Dr. A. Kalaaji tror internett derimot i stor grad har bidratt positivt:

- Jeg tror tendensen skyldes tilgjengelighet. At kvinner har fått informasjon om at tilbudet finnes. De fleste som kommer hit er er voksne harmoniske kvinner med et sunt forhold til sex og kropp. Deres behov for intimkirurgi er reelle, sier han.

Les også Maskaraene som sikrer vakre vipperNei, jeg er fornøyd med hvordan jeg ser ut
 
(46%)
Ja, jeg er ikke spesielt fornøyd.
 
(29%)
Tror ikke det - det har jeg aldri tenkt på
 
(16%)
Hmm...vet ikke helt
 
(8%)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer