Mat

Steketabben du bør unngå

Kan være årsaken til at du stadig røyklegger hele kjøkkenet.

RYKER DET? Det er ikke et ukjent fenomen at det ryker når du lager mat, men når det blir veldig mye kan det bli plagsomt. Ekspertene har råd for hvordan du kan unngå det.  Foto: Visions-AD - Fotolia
RYKER DET? Det er ikke et ukjent fenomen at det ryker når du lager mat, men når det blir veldig mye kan det bli plagsomt. Ekspertene har råd for hvordan du kan unngå det. Foto: Visions-AD - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at hvordan du tilbereder maten har mye å si for hvor sunt det er?

Det er blitt sagt at den aller sunneste måten å lage mat på er å dampe den - da bevarer du nemlig mer av de sunne næringsstoffene.

I de norske hjem er det nok likevel stekepannen som oftest blir brukt under matlagingen.

Her er det imidlertid litt større rom for feil, og mange opplever at de stadig røyklegger både kjøkkenet og hjemmet ellers når de lager mat.

Men hvordan kan du egentlig unngå det?

LES OGSÅ: Her kan du spare 600 kcal

Lær deg å kontrolle varmen

- Dersom fettet, smøret eller oljen brenner seg blir det mye røyk, så et tips er å lære seg å kontrollere varmen, sier Karla Siverts, kjøkkensjef ved restauranten Smalhans og tidligere deltaker på programmet «Kokkenes Kamp», til KK.no.

Hun forklarer at det ikke finnes noe konkret fasitsvar på hvordan du kan redusere røyk under matlagingen, ettersom det kommer veldig an på hva du lager.

- Noen ganger vil du at det skal ryke fordi du vil ha høy varme og stekeskorpe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer