Stikkende Smerter I Brystet

Stikkende smerter i brystet kan være angst

Svært mange som rammes tror de får hjerteinfarkt, ifølge eksperter.

BRYSTSMERTER: Det er ikke bare problemer med hjertet som kan føre til at man føler ubehag og smerter i brystregionen. Noen ganger kan det skyldes noe så uskyldig som angst. Foto: pathdoc - Fotolia
BRYSTSMERTER: Det er ikke bare problemer med hjertet som kan føre til at man føler ubehag og smerter i brystregionen. Noen ganger kan det skyldes noe så uskyldig som angst. Foto: pathdoc - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Smerter i brystet er kanskje noe de aller fleste av oss forbinder med hjerteinfarkt, og er absolutt noe man bør ta alvorlig. 

Det er likevel ikke bare problemer med hjertet som kan føre til at man føler ubehag og smerter i brystregionen.

Noen ganger kan det faktisk skyldes angst.

Angst er en form for irrasjonell frykt, og kan oppleves svært forskjellig hos ulike mennesker, ofte med symptomer som tretthet og hodepine, kvalme og skjelvinger, pustevansker og hjertebank.

I noen tilfeller kan man også rammes av et angstanfall – dette rammer deg fysisk og kan oppleves svært skremmende.

– Det er gjort undersøkelser ved akuttposter ved sykehus i Norge hvor en har funnet at mellom 40 og 50 prosent av de som har kommet inn med mistanke om hjerteinfarkt, i stedet har hatt et angstanfall, sier psykolog og seniorrådgiver i Norsk Psykologiforening, Anders Skuterud til KK.no.

Skyldes ujevn pust og anspente muskler

Skuterud forklarer at når vi blir redde eller får angst så skjer det en kroppslig mobilisering.

Den skal først hjelpe oss til å skjønne hva som er farlig. Så skal vi være klare til å flykte fra det farlige eller gå til angrep. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer