Sexstillinger

Stillingene du garantert vil elske

3 «klassikere» som kan gjøres enda bedre.

SEXSTILLING: Visste du at hvilken sexstilling dere velger har mye å si for hvorvidt du oppnår orgasme eller ikke?  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
SEXSTILLING: Visste du at hvilken sexstilling dere velger har mye å si for hvorvidt du oppnår orgasme eller ikke? Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Den kvinnelige orgasmen kan være både kompleks og forvirrende, og mens noen når klimaks både titt og ofte, er det andre som aldri klarer å få orgasme under samleie.

Er du en av de sistnevnte? Da bør du ta det opp med partneren din og prøve et par nye stillinger, som definitivt øker sjansen for at du oppnår orgasme. 

LES OGSÅ: Dette får oss til å miste sexlysten

Klitorisstimuli øker sjansen for orgasme

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, forteller at hva slags stilling man velger har mye å si for hvorvidt man oppnår orgasme eller ikke, men at det også er andre faktorer som spiller inn.

- Man kan ikke få gjentatt det mange nok ganger at 75 prosent av alle kvinner trenger stimulering av klitoris for å oppnå orgasme under samleie - det betyr at «inn- og ut-sex» ikke holder. Derfor er det viktig å velge en stilling der klitoris kan stimuleres av en av dere eller en vibrator.

Hun mener også at bruk av glidemiddel øker også sjansen for å oppnå orgasme.

- Glidemiddel er ment som et supplement til kvinnenes naturlige fuktighet. Det at man blir våt henger ikke nødvendigvis sammen med om man er kåt eller ikke, her har nemlig menssyklus, stress og alder en brikke med i spillet.

OPPNÅR IKKE ORGASME: Mange kvinner oppnår ikke orgasme under samleie. Ifølge eksperten kan dette skyldes at 75 prosent av oss er avhengig av klitorisstimuli.  Foto: bedov - Fotolia
OPPNÅR IKKE ORGASME: Mange kvinner oppnår ikke orgasme under samleie. Ifølge eksperten kan dette skyldes at 75 prosent av oss er avhengig av klitorisstimuli. Foto: bedov - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Derfor bør dere ha morgensex

God kommunikasjon er viktig

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, har tidligere fortalt at det er utrolig viktig å fortelle partneren din hva du trenger for å oppnå orgasme.

- Det å ha god kommunikasjon med partneren din er viktig, da det har veldig mye å si for at sexen skal fungere for dere begge. Sex blir jo ikke noe særlig bra hvis partneren din gjør det han vil for sin egen del og bryr seg lite om deg, eller hvis han faktisk bryr seg, men ikke får vite hva som fungerer for deg.

- Det kan være ganske frustrerende å vente og håpe på at partneren tilfeldigvis skal gjøre det rette - du må rett og slett gi avkall på forestillingen om at mannen er som en tankeleser og en som har full kontroll.

Dette er Ebbestad helt enig i.

- Dessverre holder det ikke med en god teknikk eller en bra stilling dersom man ikke føler seg trygg på den andre personen. Det oppnår dere ved å ha god kommunikasjon om hva dere liker og hva som får dere til å vippe over kanten.

- Det er også veldig viktig med forspill for å oppnå orgasme - kyss, stryk og ta på hverandre. Fortsett gjerne med oralsex før dere går til penetreringen, sier hun.

MISJONÆREN: Er misjonæren en av favorittene dine? Da bør  du prøve en ny variant som er å hekte knærne over partneren din sine skuldre. Denne vinkelen gir mer press på klitoris, og øker sjansene for å få orgasme.  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
MISJONÆREN: Er misjonæren en av favorittene dine? Da bør du prøve en ny variant som er å hekte knærne over partneren din sine skuldre. Denne vinkelen gir mer press på klitoris, og øker sjansene for å få orgasme. Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Har han sluttet å ta initiativ til sex?

Tre stillinger som øker sjansen for orgasme

Dersom du sliter med å oppnå orgasme under samleie, mener Ebbestad at du og partneren din gjør lurt i å prøve følgende stillinger;

EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad. Foto: Privat Vis mer

Mer glede av «misjonærstillingen»: Mange kvinner har misjonærstillingen som en favoritt. For enda bedre stimulering i denne stillingen, kan det følgende prøves: Hekt knærne over partneren sine skuldre. Denne vinkelen gir mer press på klitoris, og øker sjansene for å få orgasme. Hvis baken og bekkenet også løftes opp øker friksjonen.

- Ønsker dere mer friksjon med misjonærstillingen, kan hun legge bena flatt ned og tett sammen, slik at de kommer mellom hans. Ved ønske om dypere penetrering, kan hun spre bena og trekke opp knærne, foreslår Ebbestad.

Kvinnen på topp: Kvinner liker å sitte på toppen av mannen fordi det da er hun som har kontrollen på farten, vinkelen og bevegelsene. Menn liker å ha kvinnen øverst fordi han da kan lene seg tilbake å betrakte henne. Men i tillegg til dette, kan denne stillingen faktisk gi ham enda større nytelse.

Når dere begge har hendene frie, åpner det seg nye muligheter. Dessuten blir sexen enda mer intim når overkroppene deres er presset sammen.

- En enda sprekere variant av denne stillingen er at kvinnen støtter seg på bena, og bruker også bena til å bevege seg opp og ned. Hun får bedre kontroll, og han kan trenge enda dypere inn i henne, noe som gir enda sterkere stimuli av både tuppen av penis og ved roten. Samtidig som begge kan stimulere klitoris med fingre eller vibrator.

The G-force: Perfekt for skikkelig G-punktstimuli. Dette gir han full kontroll, og det er verdt det. Han står oppreist men på kne, hun ligger på øvre delen av ryggen med rumpa i været, mot penis. La han holde bena for kontroll så hun ikke tipper over for hvert støt.

- Dette er den ultimate stillingen for dyp og intens penetrering. Samtidig som dere kan bruke fingre eller vibrator på klitoris, sier Ebbestad.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer