Rooney Mara

Stjel Rooney Maras look

Det trenger ikke å ta mer enn ti minutter.

KLASSISK OG SEXY: Rooney Maras look er enkel å kopiere og trenger faktisk ikke å ta mer enn ti minutter. Foto: All Over Press
KLASSISK OG SEXY: Rooney Maras look er enkel å kopiere og trenger faktisk ikke å ta mer enn ti minutter. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
KK.no har tidligere skrevet om Rooney Mara, og om hvordan hun har blitt en mote-snakkis etter å ha spilt rollen som Lisbeth Salander.Hun er vel så kjent for sin ikoniske hårsveis og klesstil som for sine filmprestasjoner, og blir alltid sett i minimalistiske antrekk i sort, hvitt og duse pudderfarger.Under årets Oscar-utdeling strålte hun igjen, og det er denne sminkelooken du nå kan lære hvordan du kan stjele – og det på bare ti minutter. Den røde leppestiften har dessuten en bonuseffekt: Den får huden til å se så å si perfekt ut og hele ansiktet til å stråle. Se hvilke andre farger som gjør dette i denne saken. LES OGSÅ: Slik får du Adele-looken

Slik gjør du det:

 • Start med å påføre foundation over hele ansiktet. Du trenger ofte mindre produkt enn du tror, så bruk så lite som mulig, slik at det ser mest mulig naturlig ut. For tips om hvordan du legger den perfekte basen, kan du lese denne saken.
 • Bruk en concealer til å dekke mørke ringer under øynene og eventuelle kviser eller ujevnheter i huden.
 • Pudre lett for å «sette» sminken, slik at den holder seg på plass hele kvelden.
 • For å framheve kinnbeina, kan du legge et litt mørkere, matt pudder eller en bruntonet rouge rett under kinnbeina og ut mot hårfestet. Sørg for å duse kantene godt, så du ikke ser noen tydelige, skarpe skiller.
 • På øynene starter du med en øyeskygge som ligner din egen hudfarge, men kanskje et snev lysere, og legger den over hele øyelokket.
 • Legg en litt mørkere farge, gjerne en med bruntoner, i globallinjen og dus oppover.
 • For enda mer dybde i globallinjen, kan du konsentrere en enda mørkere brunfarge akkurat her og duse kantene godt.
 • Rooneys bryn er ganske rette og kraftige, så fyll inn brynene dine så de er fulle og fine, men sørg for at de ser relativt naturlige ut.
 • Bøy vippene med en vippetang og påfør godt med mascara
 • Line leppene med en rød lipliner og fyll inn hele leppen med lineren. Dette gjør at fargen sitter lenger og slites av penere.
 • Påfør en rød leppestift oppå liplineren – bruk gjerne en leppepensel hvis du er litt ustå på hånden eller har en leppestift som ikke har en tydelig spiss form.
 • Listelinje 2
 • Se video

  Makeupartist Nicola Chapman, en av søstrene bak Pixiwoo (ekstern lenke), har laget en video hvor hun viser deg hvordan du gjenskaper sminken. Se videoen her:Se videoen her:Leppetriks

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer