Frisyretips

Stjernesveisen du fikser selv

Gjør som stjernene og la deg inspirere av det glade 20-tallet. Det er både glamorøst og enkelt.

20-TALLSGLAMOR: Charlize Theron har pyntet opp den glamorøse sveisen litt ekstra med et glitrende hårbånd. Prøv et blondebånd eller kanskje til og med et med fjær eller brosje for en annen vri.  Foto: All Over Press
20-TALLSGLAMOR: Charlize Theron har pyntet opp den glamorøse sveisen litt ekstra med et glitrende hårbånd. Prøv et blondebånd eller kanskje til og med et med fjær eller brosje for en annen vri. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Serier som Boardwalk Empire og filmer som Midnight in Paris og The Great Gatsby (planlagt premiere i desember 2012), har bidratt til at 1920-tallet har fått sin renessanse i motebildet.

Og det er ikke bare i klesveien at 20-tallets vakreste trender hentes opp igjen. Hår- og sminketrendene påvirkes også.

Ikke alt er like anvendelig, ikke engang til fest, men det går faktisk an å løse det på en moderne og høyst anvendelig måte.

Det så vi ikke minst på Golden Globes-utdelingen tidligere denne måneden, men også Kim Kardashian og Paris Hilton (ja, de har faktisk også fått moteskryt i det siste) har latt seg inspirere av det glade 20-tallet.

Se bare her:


Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Mykt – med diamanter

Charlize Theron gikk for en glamorøs 20-tallsfrisyre med glitrende Cartier-hårbånd med diamanter og det hele. Og det var hennes faste stylist Enzo Angelieri som sto for frisyren.

–Jeg ville at håret hennes skulle være veldig myk i fasongen, nesten som om hun hadde satt det opp selv, sier stylisten.

Saken fortsetter under bildet.


Og du kan faktisk klare dette helt selv.

– Jeg gjorde det meste ut av Charlizes naturlige bølger, og skapte stilen ved å utnytte hennes tekstur.

Du har kanskje ikke bølger selv? Da kan du selvsagt jukse. Bruk en krølltang eller en rettetang til å lage bølger i håret, slik du lærer mer om i denne saken.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Hold det moderne

Selv om 1920-tallet er inspirasjonen, er frisyren alt annet enn gammeldags. Det asymmetriske litt rotete preget gjør den moderne.

Hun hadde et dramatisk pannebånd på seg og med et så imponerende smykke er det viktig at man unngår å se for gammeldags ut, sier Enzo Angelieri.

Bruk riktige produkter
Charlize Theron har tidligere snakket om hvordan hennes faste stylist har introdusert henne for oljer for å ta vare på håret sitt.

Siden håret må gjennom mye på filmsettet og i forbindelse med rød løper-opptredener, prøver hun å ta best mulig vare på det hjemme.

Også før Golden Globe-utdelingen brukte Enzo Angelieri Moroccanoil-produkter for å skape den rette frisyren.

–Det viktigste produktet jeg bruke var Moroccanoil Frizz Control, sier han.

I tillegg brukte han hårspray og glansspray fra samme merke for å holde på fasongen og gi frisyren glans.

Slik så frisyren ut bakfra:
(Saken fortsetter under bildet)


Slik fikk Charlize drømmefrisyren

– Først startet jeg med tørket, bølget hår, og krøllet små seksjoner av håret med en stor krølltang for å øke volum og tekstur.

– Jeg brukte større jern fordi jeg ikke ønsket å krølle håret, men å forsterke hennes naturlige bølgede hår. Dette bidro til å skape en uanstrengt overgang fra hennes naturlige utseende til den røde løperen, forklarer han.

Etter at håret er bølget og sprayet, børstet han det lett ut for en naturlig, lett look med romantisk, myk tekstur.

– Deretter gredde jeg håret til venstre og delte det inn i tre seksjoner. Jeg rullet de to første i en løs knute og festet dem, forklarer stylisten.

Under hele prosessen brukte han hårspray for å kontrollere og holder håret på plass.

Den siste seksjonen av håret rullet han lett rundt knutet og festet med hårnåler.

– Til slutt justerte jeg knuten og sørget for at den var mer ustrukturert og litt rotete.


For oversikt over hvor du får tak i produktene fra Moroccanoil, som er tilgjengelig i utvalgte frisørsalonger, kan du ta kontakt med Cutrin Norge på tlf. 61268501.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer