Helse & Livsstil

Stoppet ikke E-coli-pølse

567 kilo smittemistenkt salami rett ut i butikkene.

Publisert
Sist oppdatert
I slutten av forrige uke sendte Gilde ut 576 kilo salami som man mistenkte kunne være E-coli-smittet, ifølge NTB. Pølsepakkene a 150 gram skulle egentlig sendes til destruksjon.


- Ved en utilgivelig glipp har vi sendt ut et parti på 576 kg Gilde Salami til butikker på Østlandet, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i en pressemelding. Pakningen er merket med L6112. Glippen skal skyldes menneskelig svikt.

Feilen skjedde på Gildes anlegg i Tønsberg i forrige uke, Varene kjan ha blitt spredd til så mye som 500 butikker. Salamien blir nå trukket tilbake fra butikkhyllene,


- Vi ble gjort kjent med feilen gjennom et tips fra en butikk, noe vi er svært takknemlig for, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist til Dagbladet.

Siden E.coli-smitten ble oppdaget i Norge har Gilde trukket tilbake rundt 100 tonn kjøttvarer. 15 mennesker er blitt smittet av E.coli, derav 14 barn.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer