Håndkrem

Stor test av håndkremer

Får du tørre hender av sommer, sol, strand og saltvann? Vi har testet hvilke håndkremer som hjelper.

MYKE LANKER: Sørg for solfaktor på dagtid og en god, pleiende håndkrem før du legger deg, så holder hendene seg myke og fine hele sommeren. Foto: Thinkstock
MYKE LANKER: Sørg for solfaktor på dagtid og en god, pleiende håndkrem før du legger deg, så holder hendene seg myke og fine hele sommeren. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For å la alle sommerens lekre neglelakkfarger komme til sin rett, er velpleide hender første bud. Det hjelper lite å legge neglelakken perfekt hvis hendene er tørre, ru og sprukne av sol, saltvann og sand.

Det er nemlig ikke bare om vinteren at hendene trenger ekstra tilførsel av fukt og pleie.

Vi har testet en håndfull kremer spesielt for hendene for å finne den som hjelper deg å ta vare på huden gjennom sommeren.

Det er dårlig med solfaktor i de fleste håndkremene, så du bør bytte ut håndkremen med en krem med solfaktor når du oppholder deg i sola. Husk: Det holder faktisk med solfaktor 15!L’Occitane Hand Lotion med shea butter

Kr 198

En rik og tykk krem som absorberes raskt, men gir masse fukt. Den lukter diskré, friskt og deilig – akkurat nok til å føles eksklusivt, men ikke så mye at det dominerer.

Huden kjennes hydrert og myk umiddelbart, og effekten varer lenge. Selv om kremen føles fet, etterlater den hendene uten den klissete følelsen som er typisk for såpass fete produkter.

En ny favoritt, og det mener tydeligvis venninnene mine også. Hver gang jeg tar den opp av veska, må tuben sendes hele runden for at alle skal få smurt hendene sine.

Totalvurdering: kkkkkk

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Badger Balm – For Hardworking Hands

Kr 175

Den lukter tigerbalsam, men det er heldigvis bare de første minuttene. Etter en liten stund dufter hendene bare rent og friskt. Den ga mine tørre, såre hender øyeblikkelig lindring og en opplevelse av beskyttelse.

Kremen er i fast form, og framstår nærmest som voks. Jeg forventet derfor at den ville legge seg utenpå huden som en maske, men den trakk fint og raskt inn og etterlot huden myk og glatt.
Huden holder seg myk og fin, og antydningene til såre «vintersprekker» forsvant gradvis. Her snakker vi om reell hudpleie.

Denne kremen passer nok best når hendene er veldig tørre, men påfører du bare en liten mengde kan den fint brukes til hverdags.

Snasen liten blikkboks som man like gjerne kunne tro inneholdt nøttesnacks. Hendig størrelse gjør også boksen partyvennlig, og siden kremen er i fast form er risikoen for søl i veska liten.

Min nye favoritt. At den kun er laget av økologiske ingredienser gir den også et stort pluss i margen.

Totalvurdering: kkkkkkEOS handlotion

Kr 89

Elsker den diskré duften, som en mild bris, uten at det blir forstyrrende mye. Hverken ødelegger for parfymen min eller får meg til å føle meg som et vandrende apotek.

Jeg sliter med veldig tørre hender, spesielt om vinteren. Dette er en av de første håndkremene jeg har testet som faktisk gir umiddelbar effekt som varer utover dagen. Sånn sett lever produktet opp til navnet Evolution of smooth (EOS). Hendene blir tydelig mykere uten å bli klissete.

Absorberes godt og raskt, men etterlater en myk overflate som likevel ikke er fettete. Mange andre håndkremer er nesten umulige å ta på seg rett før jeg skal skrive noe på pc-en, fordi jeg føler at fingrene sklir av tastaturet, men det slipper jeg å bekymre meg for med EOS.

Hendene blir veldig mye mykere etter et par dager, men jeg merker ikke så enorm forskjell på sikt. Muligens fordi jeg allerede ble så fornøyd etter et par dager at jeg kun følte at jeg trengte vedlikehold i form av påfyll med krem. I testperioden smurte jeg inn hendene minst to ganger daglig med denne håndkremen, noen ganger flere.

Fasongen og den lette plastflakongen gjør dette til den ideelle reisepartner, både i veska til og fra jobb og på lengre turer. Den er så myk og god å holde i at man nesten kan bruke det som en antistressøvelse å klemme litt på den.

Totalvurdering: kkkkkk

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Declaré Handcare UV Protection Handcreme

100ml

Produktet har en mild og naturlig duft og behagelig konsistens. Kremen trekker lett inn i huden, og hendene blir stadig mykere ved kontinuerlig bruk. Håndkremen kommer i en tube på 100ml, og er fin å ha i vesken eller kontorskuffen til bruk ved behov.

Den har SPF 4 og skal forbebygge pigmentering samtidig som den skal beskytte mot miljømessig påvirkning.

Totalvurdering: kkkkkk

Balm Balm Hand Balm med rose geranium

Kr 155

Denne håndkremen er mer som en rescue-krem for supertørre hender, neglebånd og negler. Den har en god duft og balsamkonsistens som trekker godt inn i ekstra tørr hud. Perfekt å smøre seg med på kveldstid som en kur, og du kan gjerne påføre hansker på hendene for at kremen skal virke ekstra godt mens du sover.

Kremen kommer i en liten plastkrukke på 30 ml. Den kan også brukes andre steder på kroppen hvor man har ekstra tørr hud, for eksempel kinn, lepper, albuer eller føtter.

Totalvurdering: kkkkkk

Vichy Essentielles

Kr 69

Behagelig, frisk og ren duft med et svakt hint av rose. Kjennes god og behagelig i konsistensen. Trekker forholdsvis godt og raskt inn i huden. Hendene blir umiddelbart mykere. Er ganske drøy i bruk (og har du for mye krem på kan hendene føles litt klissete), og det holdt for meg å bruke den 1-2 ganger om dagen mot tørre hender.

Kremen har umiddelbar effekt - som holder ganske godt. Jeg vil nok kalle den en god allroundkrem.

Pluss for at den er uten parabener, hypoallergen og testet på sensitiv hud.

Totalvurdering: kkkkkk

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Handy Gurugu fra Lush

Kr 87
Denne kremen lukter svært sterk, litt hampaktig. Den føles klissete, fet og klam. Tar lang tid før den trekker inn, og du føler at den ligger som et fettlag på huden.

Den gir mye fuktighet, men den bruker veldig lang tid på å trekke inn. Til gjengjeld holder effekten lenge.
Jeg vil si den egner seg best før du skal sove, på grunn av den lange inntrekningstiden. Du kan ikke bruke hendene på en stund når du først har smurt dem inn med denne håndkremen.

Totalvurdering: kkkkkk

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Mayday Mayday Rescue Balm fra Ren

Kr 345

Jeg var i selskap med en venninne første gang jeg prøvde kremen. Etter to minutter ba hun meg gå og vaske den av - lukten gjorde henne kvalm. Og den er ikke god - den kan nærmest minne om uvasket kropp. Heldigvis er den ikke sterk.

Dette er en krem av den seige sorten. Har du veldig såre hender gjør den nok godt, men ellers er den en klissete opplevelse. Den trekker ikke veldig godt inn i huden, men legger seg som et seigt lag, og du bør i hvert fall ikke ta i noe som loer på en god stund.

Kremen hjelper absolutt på såre, tørre hender – huden blir myk og glatt.

På grunn av lukten og den klissete konsistensen anbefaler jeg kremen til nattebruk - hvis du sover alene.

Totalvurdering: kkkkkkNailitiques Hand Conditioner

Kr 339
Den lukter mye, og ikke veldig godt, minner faktisk litt om smør. Den umiddelbare følelsen er ganske bra, den fukter hendene godt med en gang. Kremen trekker godt inn i huden, men blir også fort borte, så du må ganske raskt ha på krem en gang til, siden hendene blir fort tørre igjen.

Denne kremen egner seg ikke hvis du er ekstremt tørr på hendene, og siden den også blir fort borte, lønner det seg ikke å påføre denne før du skal legge deg. Den kan heller fungere å ha på jobben eller i veska som en nød-håndkrem.

Totalvurdering: kkkkkk

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer