Skjønnhet

Store damer er hot!

Se den lekre forsiden til italienske Vogues juninummer.

FLOTTE FORMER: Vogues forside er et bevis på at du ikke må være syltynn for å være sexy. Foto: Vogue Italia
FLOTTE FORMER: Vogues forside er et bevis på at du ikke må være syltynn for å være sexy. Foto: Vogue Italia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du en av dem som irriterer deg over at motebladene er fulle av syltynne modeller? Synes du moteindustrien fremmer et usunt kroppsbilde for kvinner?

Da kan vi glede deg med å fortelle at det blir stadig mer «stuerent» å bruke større modeller - selv for de store motebiblene.

SE OGSÅ: Bikinier for deg med former

Bare ta en titt på forsiden til italienske Vogue sitt juninummeret. På forsiden troner tre flotte plus size-modeller i bare undertøyet.

Italienske Vouge anses for å være et av de mest toneangivende motemagasinene i verden, så dette lover godt.

De tre modellene er Tara Lynn, Candice Huffine og Robyn Lawley, alle kjente plus size-modeller. Tara Lynn (som er størrelse 44-46) er forresten H&Ms nye badetøysmodell, og har vært på forsiden til franske Elle tidligere.

Det lekre bildet i sort/hvitt er tatt av den kjente motefotografen Steven Meisel, og han har hentet inspirasjon fra italienske 60-tallsfilmer. Får du også assosiasjoner til Sophia Loren?Se video fra fotoshooten nederst i saken.

Vil bekjempe anoreksi

Å fronte fyldigere modeller har blitt Vogue-redaktør Franca Sozzanis fanesak. Hun har også tidligere vist motereportasjer der modellene har vært alt annet enn størrelse 34. På Vogue.it er det en egen seksjon for damer med former. Du kan se den her: Vogue Curvy.

Bakgrunnen er at Sozzani oppdaget at internett er fullt av pro-anoreksia nettsider der unge jenter med spiseforstyrrelser konkurrerer om å være tynnest og ha de strengeste diettene.

Hun har uttalt at hun ønsker å bruke sin makt og innflytelse til å få fjernet slike nettsider. På italienske Vogue sin nettside kan du bli med på kampanjen hennes.

Formfulle forbilder

I dag finnes heldigvis flere forbilder som viser at det går an å være stilig selv om du ikke bruker størrelse 36. Christina Hendricks som spiller i serien Mad Men er ett eksempel, mens den britiske popstjernen Adele er et annet. Stjel hennes sminkestil her.

Se video fra fotoshooten:


FLOTTE FORMER: Vogues forside er et bevis på at du ikke må være syltynn for å være sexy. Foto: Vogue Italia
FLOTTE FORMER: Vogues forside er et bevis på at du ikke må være syltynn for å være sexy. Foto: Vogue Italia Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer