Kjent situasjon? Det er slett ikke sikkert det er størrelsen på kroppen det er noe i veien med. Foto: Panther Media
Kjent situasjon? Det er slett ikke sikkert det er størrelsen på kroppen det er noe i veien med. Foto: Panther Media Vis mer

Overvekt

Størrelse 40 og feit?

Er du som kvinner flest mener du det.

Hvor små klær må du ha for å regne deg selv som slank?

Etter vanlige mål er størrelse 38-40 regnet som medium, og det er nok mange kvinner som gjerne kunne tenke seg å kunne bære plagg i denne størrelsen.

Se bildene: Hollywoods verste jojo-slankere

Medsøstres misunnelse holder imidlertid ikke for de fleste kvinner som faktisk kommer inn i størrelse 40. De synes de er for tjukke likevel.

17 prosent mener de er tjukke

En undersøkelse gjennomført av den britiske slankemiddelprodusenten Slimming World viser at kun seks prosent av kvinner med en sunn vekt anser seg selv som slanke.

Og ikke bare det. Hele 17 prosent av de normalvektige kvinnene mente de var tjukke, og ble deppa av å se seg selv i speilet.

Kun 13 prosent av kvinnene med sunn vekt var fornøyde med sitt eget speilbilde. Til sammen deltok 2000 kvinner i undersøkelsen.

En tilsvarende undersøkelse ble utført blant menn, og de var langt mer positivt innstilt til seg selv enn det kvinnene var.

Her var det bare seks prosent av de med sunn vekt som anså seg selv som tjukke.

Tror de må være modellslanke

- Kvinner er ikke fornøyde med vekten sin med mindre de er tynne som supermodeller, sier psykologen Pam Spurr til avisen Daily Mail.

Spurr er forfatter av boken How To Be A Happy Human

Hun sier forskningen hennes viser at altfor mange kvinner er altfor opptatte av hvorvidt de har noen gram for mye på kroppen eller ikke. Faktisk er det slik at kvinner heller vil ha en slank kropp enn å få drømmemannen på kroken.

- De tror andre ser på dem og at kroppene deres er fulle av valker og bulker. De tror vår kultur forventer av dem at de er like tynne som toppmodellene, sier Spurr.Sjekk KKs kjærlighetshoroskop