KLIMAKS: Det er dessverre ikke slik at alle kvinner får orgasmer hver gang de har sex. Noen har til og med kanskje aldri opplevd det. Nå tror forskere ved Good Samaritan Hospital i Cincinnati i Ohio at det kan henge sammen med størrelsen og plasseringen av klitoris. Foto: Khorzhevska - Fotolia
KLIMAKS: Det er dessverre ikke slik at alle kvinner får orgasmer hver gang de har sex. Noen har til og med kanskje aldri opplevd det. Nå tror forskere ved Good Samaritan Hospital i Cincinnati i Ohio at det kan henge sammen med størrelsen og plasseringen av klitoris. Foto: Khorzhevska - Fotolia Vis mer

Sex Og Samliv

Størrelsen har noe å si for orgasme

Men kanskje ikke slik du tror ...

Orgasmen kan vel sies å være en av livets gleder, selv om den (for de fleste av oss) bare varer i noen sekunder av gangen.

I tillegg til å gi nytelse, skal en orgasme også kunne redusere stress og motvirke søvnløshet eller smerter. Ja, den kan til og med forlenge livet.

Det finnes altså mange gode grunner til å få en orgasme, men dessverre er det ikke like lett for alle. Noen kan faktisk ha problemer med å nå klimaks under samleie.

En ny studie viser at størrelsen faktisk kan ha noe å si for om du lett får orgasme eller ikke. Og da mener de ikke størrelsen på penis, men størrelsen på kvinnens klitoris. Ja, nettopp!

Et gjennombrudd for kvinner

Studien, som først ble publisert i The Journal of Sexual Medicine, ble utført av amerikanske Dr. Susan Oakley, gynekolog ved Good Samaritan Hospital i Cincinnati i Ohio.

Oakley og hennes forskerkolleger brukte «magnetic resonance imaging» (MRI) for å skanne bekkenområdet til 30 kvinner som var i gjennomsnitt 32 år gamle.  

Ti av kvinnene som deltok i studien hadde rapportert at de sjelden eller aldri fikk orgasmer, på tross av iherdige forsøk. Mens resten av kvinnene hadde en normal opplevelse under sex.

Studien viste at kvinner som har problemer med å få orgasme ofte har en klitoris som er mindre, og som ligger lenger fra skjeden. Dette tyder på at størrelsen på klitoris kan påvirke kvinnens evne til å få orgasme. Og forskerne tror at denne oppdagelsen kan være til stor hjelp for å utvikle en behandling for kvinner som sliter med å oppnå orgasme.

LES OGSÅ: Ti triks som gir orgasme

Kvinner stresser for mye

Den danske sexologen og orgasmeeksperten Katrine Berling har likevel ikke så stor tro på at det er størrelsen på klitoris det kommer an på, men heller sensitiviteten.

– Mange av oss merker slett ikke alt det vi kan, fordi vi ikke legger merke til alle de følelsene som er i kroppen vår. Men den gode nyheten er at alle kan trene seg opp til å bli mer sensitive, det krever bare litt tid, sier hun til KK.no.

Noen hevder at orgasmisk meditasjon kan være løsningen. Denne typen meditasjon skal visstnok kunne gjøre deg mer sensitiv, både følelsesmessig og fysisk, og kunne gi deg gode orgasmer. En annen teori kommer fra en gruppe forskere fra Nederland som påstår at du lettere kan oppnå orgasme ved å ha sokkene på deg i senga.

– Mange kvinner stresser over orgasmen, igjen for å «please» mannen. Vi tror at vi må ha en orgasme i løpet av 4 minutter, for ellers kjeder han seg. Men hvis vi stopper opp og begynner å nyte reisen i stedet for å jage etter målet kan vi oppleve helt andre former for nytelse, sier Berling.

ORGASMEPRESS: Ifølge Katrine Berling stresser kvinner for mye med å få orgasme, og glemmer derfor å nyte sexen. Og du skal ikke se bort i fra at det er først når du slapper av og nyter at du endelig når klimaks. Foto: andreusK - Fotolia
ORGASMEPRESS: Ifølge Katrine Berling stresser kvinner for mye med å få orgasme, og glemmer derfor å nyte sexen. Og du skal ikke se bort i fra at det er først når du slapper av og nyter at du endelig når klimaks. Foto: andreusK - Fotolia Vis mer

Slapp av og nyt

Jakten på den evinnelige orgasmen som ikke dukker opp når den skal, er et vanlig fenomen blant kvinner. Og ifølge Berling er ikke dette noe som er forbeholdt de yngste. Gjennom sin praksis møter hun også godt voksne kvinner som stresser over orgasmen.

– Jeg har mange kvinner som kommer til min praksis og sier at de ønsker å være i stand til å få orgasme så raskt som mulig. Når jeg spør hvorfor, ser de rart på meg. Det har de ikke engang tenkt på, fordi det ikke er for deres egen skyld, men for mannens skyld, forklarer hun.

Hun mener derfor at vi kvinner bare må innse at vi generelt trenger lengre tid enn menn til å nå klimaks, særlig hvis vi ikke bruker en vibrator som hjelpemiddel.

Likevel blir man alltid bedre jo mer man øver. Berling foreslår derfor at du slutter å jakte, og heller slapper av og nyter.

– Det beste rådet er å stoppe opp og nyte sexen. Merk deg enhver liten energigjennomstrømning eller sammentrekning, og nyt det. Glem alt om at du skal komme, og la orgasmen komme til deg i stedet for at du jager etter den, sier hun.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop