Menn

Størrelsen teller

Hvor trofast han er bestemmes av størrelsen på en liten mekanisme i hjernen.

Størrelsen teller
Publisert
Sist oppdatert
Boken The Female Brain, skrevet av legen Louann Brizendine avslører en rekke fascinerende ting om hvordan hjernen vår fungerer og hvordan det påvirker oppførselen vår, skriver nettstedet divinecaroline.com.
 • Den ultimate flørteguiden
 • Lær deg å kysse med stil
 • Dump singelllivet på 30 dager
 • Januardater for fattigluser
 • 1. Størrelsen teller

  Vasopressin er et hormon som blant annet påvirker vår evne til å danne parforhold. Hjernens mottaker av dette hormonet kan ha hele 17 ulike lengder. Menn med den lengste varianten er de mest trofaste. Størrelsen teller, med andre ord.

  2. Kvinnehjernen er naturens forhåndsvalg

  Fra unnfangelsen og åtte uker frem i tid viser hjernen tydelige kvinnelige trekk. Først etter åtte uker gjør en stor testosteronkilde hjernen om til en unisex-variant. Dette gjør den ved å drepe noen av cellene i kommunikasjonssentrene og øke områdene som er dedikert til sex og aggresjon. Det forklarer kanskje mannens mantra: «Less talk, more action».

  3. Kvinner er ikke mer trofaste

  Kvinner ser etter menn med gode gener som kan være far til deres barn. Symmetriske ansikstrekk vitner om gode gener. Dette vedvarer også etter at de har slått seg til ro, så kvinner slutter aldri å kaste lange blikk etter kjekke menn.

  4. Mødre forelsker seg i babyene sine

  Forskning har vist at når kvinner ammer så frigjør kroppen dopaminer, enkelt forklart som «forelskelseshormoner». Dette kan kanskje forklare det fårete ansiksuttrykket til nybakte mødre.

  5. Ingen kalde føtter

  For at en kvinne skal få orgasme under sex, må det senteret i hjernen som styrer følelser som angst og frykt skrus av. Kalde føtter legger altså demper på sexlysten, selv om han er aldri så kjekk.

  6. Slutt på moroa

  Skiftet fra romanse til forhold er naturens måte å dempe parets fokus på hverandre, slik at de er i stand til å ta seg av et barn.

  7. Kvinner kan lese deg

  Kvinnehjernen er flinkere til å lese ansiktsuttrykk og verbale emosjonelle uttrykk. Menn, på den andre siden, kan ikke lese følelser så godt, ofte kun når de ser ekte tårer. Dette forklarer hvorfor det ligger så mye makt i en god gammeldags tåreflom.

  8. «Love hurts»

  Romantiske avvisninger trigger de samme følelser i hjernen som ved fysisk smerte. Au!

  9. Overgangsalderen frigjør «mammahjernen»

  Rundt 43-års alder blir kvinnehjernen mindre sensitiv for østrogen og oxotycin, og blir mindre mottakelige for å gi næring til, pleie eller etablere bånd slik de gjorde før. Denne forandringen forvirrer de fleste rundt dem.

  10. Menn blir oftere homofile

  Det er beregnet at 10-15 prosent av den kvinnelige befolkning tenner på samme kjønn, og at kvinnehjernen er halvparten så tilbøyelige til å bli tiltrukket av noen av samme kjønn som menn. LES OGSÅ:
 • Slik fanger du ham
 • Lær deg å elske ham
 • Slik skal en bra mann være
 • Slik vil han ha deg
 • 11 ting han ikke forteller deg
 • Så primitive er vi på sjekker'n
 • Avslør forføreren
 • Skjønnhet teller mest for menn
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer