Stress

Stress kan gjøre deg mindre attraktiv

Menn foretrekker avslappede kvinner - og motsatt!

STRESS NED: Stress kan faktisk gjøre deg mindre attraktiv for det motsatte kjønn, viser ny forskning.  Foto: Colourbox
STRESS NED: Stress kan faktisk gjøre deg mindre attraktiv for det motsatte kjønn, viser ny forskning. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi vet alle at for mye stress ikke er bra. I verste fall kan ekstrem stress, over lengre tid, føre til psykiske problemer, depresjon og angst.

Ikke la dette bli nok en grobunn for stress, men ny forskning viser også at du blir mer attraktiv hvis du har lavere nivå av stresshormoner i kroppen, skriver Huffington Post.

Det er en kjent sak at mye stress kan gi deg kviser og uren hud, eller føre til for eksempel mageproblemer.

Men en studie gjennomført ved Universitetet i Finland viser også at kvinner som stresser er mindre attraktive for det motsatte kjønn.

Menn foretrekker nemlig mer «avslappede» kvinner, hevder studien.

LES OGSÅ: Fem tegn på at du stresser

Kvinner og menn er enige

Undersøkelsen (mer info finner du her) viser også at det samme gjelder for kvinner.

Vi tiltrekkes ikke i like stor grad av stressende mannfolk!

- Ingen er så veldig begeistret for veldig stressede mennesker, sier forsker Markus Rantala.

Ifølge forskerne er det ikke bare utseende og tiltrekningskraften din stress påvirker. Det kan også ha en innvirkning på fruktbarheten din.

Dette skal være en av grunnene til at både menn og kvinner misliker stress - vi foretrekker fruktbarhet!

Rantla, som er professor i biologi ved Universitetet i Finland, sier til LiveScience at det dette ikke er noen overraskelse, siden vi alle (ubevisst) går etter våre grunnleggende behov - som å formere oss.

LES OGSÅ: Ligg på sofaen - reduser stressnivået ditt

LIKE SKADELIG: Ifølge forskning kan stress være like skadelig som å røyke 5 røyk om dagen. Hvertfall over lengre tid.  Foto: Thinkstock.com
LIKE SKADELIG: Ifølge forskning kan stress være like skadelig som å røyke 5 røyk om dagen. Hvertfall over lengre tid. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Like skadelig som røyk

Som KK.no tidligere har skrevet, kan stress også være skadelig for helsen din. En tidligere undersøkelse har til og med vist at kronisk stress kan være like ille som å røyke fem sigaretter om dagen.

Forskere ved Columbia University Medical Centre gjennomførte grundig undersøkelse og testing av stressede personer, viste at de hadde høyere nivåer av usunt kolesterol (LDL-kolesterol) og også høyere blodtrykk.

LDL-kolesterolet er med på å tette igjen blodårene som går inn til hjertet, og et forhøyet nivå øker derfor risikoen for hjerteinfarkt.

Høyt blodtrykk belaster blodårene og gjør dem mindre fleksible, noe som gjør at de tåler fortetninger dårligere. Høyt blodtrykk antas å være årsak til 50 prosent av alle tilfeller av hjerteinfarkt og hjerneslag

Den negative effekten stress har på hjertehelsen, øker med alderen. Jo eldre du er, jo verre er det for hjertet ditt om du stresser mye.

- Disse funnene er viktige fordi de gjelder omtrent alle mennesker, sa en av forfatterne bak studien, Safiya Richardson, til Daily Mail.

- Lærdommen fra denne studien er at alt som kan redusere stressfølelsen kan forbedre hjertehelsen i framtiden.

LES OGSÅ: 10 veier ut av kronisk stress

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer