Trening

Stripp deg til slank kropp

Kast klærne for kondisen.

Foto: Fra boka Forførende trening
Foto: Fra boka Forførende trening Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Tease dance» er det siste på treningsfronten. I USA har trenden eksistert en stund, men nå kan også norske kvinner nyte godt av stripteasens positive effekter -både for kondisen, danseferdighetene, selvfølelsen og muligens også for kjærlighetsforholdet.

Hege Wangen begynte å lære bort tease dance ved dansestudioet sitt i Bergen høsten 2006, og 15. april er hun aktuell med boka Forførende trening på Noras Ark forlag.

Første bud innen tease dance er respekt. Man danser ikke foran en annen kvinnes mann, eller på steder det ikke passer seg. Hold deg på din egen arena. Man bruker heller ikke dansen til å blotte seg selv. Hensikten er å bedre selvtilliten, ikke rive den ned. Dans derfor ikke i fylla.

Når man bruker tease dance som treningsmetode bruker man vanlig gymtøy, og danser i sokkelesten eller i fleksible dansesko. Knebeskyttere er lurt, for blåmerker kan fort oppstå.
Skal du ha oppvisning, tar du på deg det du føler deg mest vel og sexy i, men ikke kle deg slik at du avslører «hemmelige» steder på kroppen. En hotpants er sånn sett tryggere enn en truse.

Øvelsene er mange, og Hege Wangen har en stor guide i treningsboka si. En av dem, strømpedansen, kan du lære her:

Strømpedansen
Her skal du forestille deg at du har på deg sexy strømper som slutter på midten av låret. Disse strømpene skal du rulle av deg med hendene mens du beføler deg nedover bena. Likedan skal du forestille deg at du tar på deg strømper når du beføler deg på veien opp. Hvis du er stiv på baksiden av lårene, kan du starte med en knekk i kneet eller bøyde ben.
Press deg etter hvert til å ha ett og ett ben strakt.


Tre viktige elementer under tease dance er følgende:

 • Ha stolt holdning: Vær rak i ryggen. Trekk skuldrene tilbake og «løft» brystkassen. Hold skuldrene lave.
 • Strutt med rumpa: I mange tilfeller skal du skyve rumpa ut. Bekkenet skal være bakoverskjøvet slik at korsryggen får en svai.
 • Trekk inn magen: Først og fremst for å ta deg godt ut. Men puster du med lungene og kun øvre del av magen, vil det også stabilisere og sikre ryggen din.


 • Striptease-dans som treningsform byr på utfordrende posisjoner, som gjør kroppen din sterkere, smidigere, mer koordinert og utholdende. Oppvarming før trening er viktig.

 • For muskulaturen: Du må bruke andre muskler enn du er vant til for å få flyt i bevegelsene. Kjernemuskulaturen i mage og rygg får kjørt seg, i tillegg til at mange av øvelsene også er bra for rumpe og lår.
 • For smidigheten: Mange av posisjonene krever at du tøyer og strekker kroppen.
 • For kondisjonen: Når du danser må du bevege hele kroppen over tid, hvilket er kondisjonskrevende i seg selv. Jo tryggere du blir på de ulike øvelsene, jo raskere tempo kan du holde under dansen. Tease dance blir med andre ord mer kondisjonskrevende jo flinkere du blir.


 • LES OGSÅ:
 • Stripping er kunst
 • Tren deg til bedre sex
 • Sex for helsas skyld
 • Femina: Privat strippestang

 • 1: Stå med vekten på det strake benet. Det andre benet er bøyd, slik at det hviler på tærne.
  1: Stå med vekten på det strake benet. Det andre benet er bøyd, slik at det hviler på tærne. Vis mer
  2: Len deg over det bøyde benet og lat som om du ruller av deg en strømpe.
  2: Len deg over det bøyde benet og lat som om du ruller av deg en strømpe. Vis mer
  3: Fortsett helt ned til ankelen. Prøv å holde ryggen strak og se frem. Dette tøyer ganske godt på baksiden av låret.
  3: Fortsett helt ned til ankelen. Prøv å holde ryggen strak og se frem. Dette tøyer ganske godt på baksiden av låret. Vis mer
  4: Skift vekten over på det andre benet, og bøy motsatt ben, slik at det hviler på tærne. Beføl så det bøyde benet på vei opp igjen. Forestill deg at du tar på en strømpe. Husk å ha strak rygg.
  4: Skift vekten over på det andre benet, og bøy motsatt ben, slik at det hviler på tærne. Beføl så det bøyde benet på vei opp igjen. Forestill deg at du tar på en strømpe. Husk å ha strak rygg. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer