Helse & Livsstil

Stripping er kunst

Stripperen Julianna Skartland (25) jubler.

Publisert
Sist oppdatert
Borgarting lagmannsrett har slått fast at stripping er kunst, i en oppsiktsvekkende dom tirsdag. - Dette er en seier for hele bransjen, sier Julianna Skartland (25) til kk.no. Dommen kommer etter at selskapet Den Blue Engel AS ikke ville betale moms på inngangsbilletter til stripping, fordi de mente at stripping var kunst - og dermed fritatt for moms.Nå kan staten vente millionkrav fra stripperne, hvis dommen ikke blir anket til Høyesterett. - Bransjen kommer til å søke om tilbakebetaling av all innbetalt moms. Det er snakk om store summer, sier Skartland, som var et av vitnene i saken.For to måneder siden fulgte KK henne på jobb - først da hun strippet i «Manndomsprøven» på Oslo Nye Teater, og etterpå som stripper på String Show bar. Nå har hun fått medhold i at begge jobbene er kunst. Borgarting lagmannsrett tolker loven slik at det ikke skal skilles mellom scenekunst på den ene siden, og konsert- og artistvirksomhet på den andre siden. «At striptease er underholdning kan neppe bestrides», heter det i dommen, ifølge nrk.no.- Denne dommen betyr masse for meg personlig, at yrket mitt skal bli sett på som normalt. Jeg vil vise folk at dette ikke er så lugubert som mange tror, sier Skartland, som er tobarnsmor og jobber på Dreams Go Go bar i Trondheim.Hun vil ikke feire skikkelig før hun vet om dommen blir anket. - Jeg skal på jobb i kveld, men du skal ikke se bort fra at jeg tar et champagneglass på jobben, sier Skartland. Men det er ikke alle som er enig i at stripping er kunst. - Å definere stripping som kunst er en absurd og meningsløs utvanning av kulturbegrepet. Det handler utelukkende om et forsøk på skattemessig tilsnikelse. Jeg anser det ikke som statens oppgave å fremme at menn og kvinner kler av seg for penger, sa Samtidens redaktør Cathrine Sandnes til KK før saken ble avgjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer