Nesehår

Stusser du hårene i nesa?

- Det er veldig viktig at du ikke fjerner for mye, sier eksperten.

NESEHÅR: Det å ha lange nesehår kan være sjenerende og derfor velger mange å stusse dem. Om du er en av disse må du være forsiktig så du ikke tar for mye av hårene. De har nemlig en beskyttende funksjon.
NESEHÅR: Det å ha lange nesehår kan være sjenerende og derfor velger mange å stusse dem. Om du er en av disse må du være forsiktig så du ikke tar for mye av hårene. De har nemlig en beskyttende funksjon. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er vel alle enige i at viltvoksende nesehår på kvinner, og menn for den sak skyld, ikke er spesielt kledelig, og derfor velger de fleste å fjerne hårene når de en gang i blant skyter ut for å hilse på omverdenen.

Det er helt greit å fjerne de lengste nesehårene, men du bør imidlertid være oppmerksom på at det er viktig å fjerne dem på riktig måte, da de har en viktig funksjon.

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt håret - for godt!

Har en beskyttende funksjon

Mads Henrik Moxness som er øre-nese-hals spesialist ved Senter for endoskopisk nese og bihulekirurgi, forteller til KK.no at nesehår er helt naturlig, og vi får mer av dem etter hvert som vi blir eldre.

- Det vil være en viss økende mengde med hår i både øreganger og nesebor med alderen, så dersom du ønsker å være riktig pen også i framskreden alder, kan du trygt fjerne litt av de ytterste hårene.

- Men for all del, ikke fjern alt håret. Nesehårene våre har nemlig en veldig viktig funksjon, da de beskytter luftveiene våre. De stenger ute større partikler og svevestøv i lufta slik at disse ikke kommer inn til neseslimhinnen og gir ubehag og i verste fall betennelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer