Yoga

Styr sexlivet med yoga

Myke kvinner har bedre sex.

Foto: 6PA/MAXPPP
Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Yoga får kroppen din i balanse og blodet til å pumpe. I tillegg til mer energi så styrker du også kroppens «sexmuskler», nemlig bekkenmusklene. Ifølge en studie publisert i Journal of Sexual Medicine skal kvinner ha rapportert om både økt lyst og sterkere orgasmer etter at de begynte å praktisere yoga. Og mennene rapporterte om økt utholdenhet.

Les et utdrag fra studien her.

Fremdeles ikke overbevist? Her er 5 sexy ting som skjer:

Økt følsomhet

I omvendte stillinger påvirker tyngdekraften organene på en annen måte, noe som øker blodsirkulasjonen. Posisjonen «ørnen» er et eksempel på en øvelse som legger et direkte press på bekkenmusklene dine og øker blodsirkulasjonen i kjønnsorganet ditt.

- Økt blodsirkulasjon gjør deg som kjent mer sensitiv for berøring, sier Ellen Barrett, forfatter av boken Sexy Yoga, til magasinet Woman’s Health.
 • Øvelsene du ikke dropper

 • Sterkere «sexmuskler»

  Yoga styrker dessuten hele kjernemuskulaturen din, hvilket inkluderer bekkenmusklene dine.

  - Jo mer du styrker disse musklene, jo større «bevegelsesfrihet» får du og sammentrekningene i underlivet blir sterkere – ergo: bedre og mer intense orgasmer, sier Becky Jeffers ved the Berman Center for female sexual health and menopause management i Chicago.
 • Den magiske sexmuskelen

 • Større bevegelsesfrihet

  For noen kvinner, spesielt løpere, så kan stive og støle hofter og lår gjøre sexen litt stiv også.

  - Og én stiv muskel kan føre til en annen stiv muskel, for eksempel kan stive hofter innvirke på hvordan bekkenmusklene fungerer, sier Becky Jeffers.
 • Dette gjør deg god i senga

 • Evne til å slappe av

  Ved at du fokuserer innover og bare konsentrerer deg om deg selv og ånderettet ditt blir du mer bevisst på deg selv og egne behov.

  - Kvinner som uttøver yoga har lettere for å slappe av og bare la seg drive med, også i senga, hevder Ellen Barrett
 • Veltrent med sex

 • Mer og riktig energi

  Yoga er som et triangel og ved å sitte i en slags åpen lotusstilling for eksempel stimulerer du kroppens energisentre, chakraer. Ifølge østlig filosofi så styres sexlivet ditt av disse energisentrene.

  - Når chakraene jobber sunt og riktig sammen vil du også oppleve økt lyst og tilfredsstillelse, sier Ellen Barrett.

  Merk! De mest sexy chakraene er rotchakraet (perineum), sakralchakraet (i midten av mellomgulvet) og hjertechakraet (midt i brystet). Ved å uttøve yoga får disse energisentrene nok blod og livskraft (prana).
  Sjekk også ut disse sexy øvelsene.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer