Dietter

- Styr unna denne dietten

Naomi Campbell holder seg tynn med sirup og sitron. Den norske eksperten advarer.

BLE SLANK MED SIRUP OG SITRON: - Jeg gjør dette seks ganger i året. Den lengste perioden jeg har holdt på var i atten dager. Nå er jeg på min sjette dag. Det er bare godt å rense kroppen en gang i blant, sier Naomi Campbell i et intervju med ABC News. - Kan være skadelig, sier den norske eksperten. Foto: All Over Press
BLE SLANK MED SIRUP OG SITRON: - Jeg gjør dette seks ganger i året. Den lengste perioden jeg har holdt på var i atten dager. Nå er jeg på min sjette dag. Det er bare godt å rense kroppen en gang i blant, sier Naomi Campbell i et intervju med ABC News. - Kan være skadelig, sier den norske eksperten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


DETTE ER PERSONLIGTRENING.no

 • Personligtrening.no er en nett-tjeneste for deg som ønsker bedre helse, flottere kropp og bedre prestasjoner.
 • Personligtrening.no har som mål å inspirere, motivere og gi deg som vil råd og veiledning til å nå dine mål.
 • Personligtrening.no baserer all sin virksomhet på langvarig erfaring og norske og internasjonale studier fra Norges idrettshøgskole, Olympiatoppen, Rikshospitalet og andre anerkjente institusjoner.
 • Personligtrening.no lover ingen raske løsninger, men gir deg de enkle grepene som er nødvendig i hverdagen for at du skal nå dine mål.
 • Personligtrening.no eies delvis av Aller Media. Det er moderselskapet til Aller Internett, som utgir KK.no
 • Idrettsfysiolog Sigmund B Apold-Aasen er daglig leder i Personligtrening.no og journalist og personlig trener Irene Mårdalen er ansvarlig redaktør.


 • Vi vil gjerne ha beina hennes. Men dietten kan hun få ha i fred. Naomi Campbell er kjent for å ha bein som ser ut til rekke nesten helt inn i himmelen. Hun har lagt bak seg flere mil med catwalk-gåing. Nylig kunne hun feire 40-årsdagen sin. Men hva er hemmeligheten bak den fantastiske figuren?

  Sannheten er både lite appettittelig og slett ikke ufarlig.

  Sukker og pepper

  I et intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey forteller hun nemlig at hun sverger til en diett bestående av lønnesirup, kajennepepper, sitronsaft og vann - og absolutt ikke noe mer.

  - Jeg gjør dette seks ganger i året. Den lengste perioden jeg har holdt på var i atten dager. Nå er jeg på min sjette dag. Det er bare godt å rense kroppen en gang i blant, sier Naomi Campbell i et intervju med ABC News, melder Guardian.

  Kjendiskur

  Denne dietten er ikke noe hun har funnet på selv. Den blir kalt Master Cleanse, og var en slanketrend på 90-tallet. Miksturen skal også være favoritten til Beyoncé Knowles. Men leger har advart mot denne kuren, fordi det er medisinsk uforsvarlig å innta så få kalorier, næringsstoffer, fiber og vitaminer.

  Den norske eksperten advarer

  - Du kan fint klare å holde midjen – eller vekten – på langt bedre og morsommere måter enn den Naomi Campbell bruker, sier redaktør Irene Mårdalen i www.personligtrening.no

  Mårdalen vil på ingen måte anbefale hurtigkurer av denne typen.

  - Naomis kur føyer seg inn i rekken av en mengde slankekurer som har kortvarig og i mange tilfeller skadelig effekt. Ved å innta så få kalorier daglig, får du ikke i deg de næringsstoffene kroppen har behov for. Du mister også muskelmasse og dermed vil forbrenningen din gå ned. De fleste som har prøvd denne – eller lignende kurer – vet at vektreduksjonen bare er midlertidig. De fleste går opp igjen, og da gjerne flere kilo enn de var i utgangspunktet. I tillegg må jo dette være forferdelig kjedelig, både for henne og omgivelsene. Du blir sur, grinete og ukonsentrert av å spise så lite. Hvis du vil ned i vekt, og bli der, bør du spise deg slank, sier redaktør Irene Mårdalen i www.personligtrening.no

  LES OGSÅ: Hollywoods 7 heteste helsetrender

  Her er de ekstreme kurene

  Det er ikke bare 90-tallskuren som stjernene bruker for å sulte seg ned i vekt.

  På 2000-tallet kom ekstreme slankepåfunn opp på et helt nytt nivå.

  Blant annet med disse syke diettene:

 • Rå mat-dietten, som visstnok gjør at kroppen forbrenner flere kalorier, har tilhengere som Demi Moore og Uma Thurman
 • Babymat-dietten. Skuespiller Reese Witherspoon spiser kun ett voksenmåltid om dagen
 • Barbie-dietten – også kalt «Skinny Bitch Diet».
 • Kake-dietten, hvor kostholdet består av småkaker.
 • Banan-dietten, som førte til bananmangel i japanske dagligvarebutikker
 • Å innta all næring intravenøst er spesielt populært blant catwalkmodeller
 • Pulvermat-dietten - hvor du kun inntar 600 kalorier daglig!

 • Se bildene: Sylslanke Hollywood-mødre
  Les også mer om stjernenes syke sultekurer.


  Personligtrening.no eies av Aller Media, moderselskapet til Aller Internett som utgir KK.no.


  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer