Overvekt

Styr unna denne slankemetoden

Det kan være direkte helseskadelig.

JOJO-SLANKING ER HELSESKADELIG: Allmennlege Eyolf Klæboe Faleide på Lommelegen.no advarer mot slankekurer. Foto: 6PA/MAXPPP
JOJO-SLANKING ER HELSESKADELIG: Allmennlege Eyolf Klæboe Faleide på Lommelegen.no advarer mot slankekurer. Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange sliter med noen kilo ekstra og ønsker å gjøre noe med dette. Da kan det være fristende å velge den enkleste utveien, nemlig slankemidler virker raskt og effektiv.

Les også: Advarer mot nok en slankepille

Selv om det fungerer i det korte løp, faller mange av dietten etterhvert. Men da kommer plutselig kiloene tilbake - og kanskje noen ekstra. Slik er den harde hverdagen for jojo-slankere.

Men finnes det noen slankekurer som virkelig virker? Og hva anbefaler legen? Akkurat det spør en bruker på Lommelegen.no

Les også: Verdens verste dietter?

Diabetesmedisin mot overvekt?

- Jeg har prøvd mange ulike slankekurer, alt fra pulvershake til «SlimMax» og «30 days». Har i perioder bare spist kjøtt, fisk, egg og salat, skriver innsenderen.

Videre forteller hun at hun er 35 år, 1,73 meter høy og veier 105 kilo.

- Jeg klarer å gå ned kanskje fem kilo visst jeg er sta nok. Men så sprekker jeg og går opp - og går opp enda litt til, forklarer hun.

Tror du på slankekurer?

Les også: Slanker du deg skrukkete?

Hun er også plaget med hårvekst i ansiktet og på kroppen, og har tatt en blodprøve som viser at hun muligens har PCO (polycystisk ovarialsyndrom).

- Nå fikk jeg et tips om at det finnes en diabetesmedisin som kan virke vektreduserende, men jeg husker ikke hva den heter. Eller er jeg tykk nok til å bli slankeoperert? Blir deprimert, trøtt og utålmodig av å ha det slik som nå.

Les også: Ikke spis opp maten din

Nei
 
258 (68%)
Ja
 
72 (19%)
Vet ikke
 
50 (13%)

Dette svarer legen

- Preparatet heter Liraglutide og det er i hvert fall tilgjengelig i EU. Snakk med legen din om dette, svarer allmennlege Eyolf Klæboe Faleide på Lommelegen.no.

Han mener at en lege bør undersøke stoffskiftet hennes, ettersom hormonforstyrrelser ofte henger sammen med vektøkning. Legen må også avgjøre om hun har stor nok BMI for å bli slankeoperert.

 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?

 • - Når dette er sagt så bør man tenke på at slankekurer aldri virker. Grunnen til at de er så populære er fordi folk alltid «sprekker» og trenger nye vidunderkurer.

  Faleide vil heller råde kvinnen til å legge om livsstilen gradvis over tid.

  - Det krever en del innsats, men er dessverre det eneste som sikkert virker.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer