Mat

Styr unna helgefella

Fredagskosen kan fort utvikle seg til rene kalorikalaset. Slik unngår du å gå opp i vekt i helgen.

Foto: © Kampfner  / Retna UK
Foto: © Kampfner / Retna UK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert









Romantisk restaurantmiddag med kjæresten på fredag. Tapas og drinker med venninner på lørdag, og skikkelig hjemmelaget kraftkost med familien på søndag. Kan det ligne på din helg?
  • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?

  • Da er risikoen stor for at ditt kaloriinntak i helgene er på linje med det du har resten av uka til sammen.

  • Derfor er du fortsatt tjukk
  • Alltid mett - like lett

  • Selv om du har et sunt og balansert kosthold på hverdager har det stor betydning når 2-3 dager i uka er viet til snacks og fråtsning. Men det går an å kose seg uten å gå i helgefella.

  • Ukeplan for et sunnere liv
  • Lev lenger med sunne råd

  • Svaret er som alltid å ikke spise mer enn du forbrenner.
    Du kan altså 1: Fortsette å spise og drikke så mye du orker i helgene, men røre mer på deg.
    Eller 2: Ta noen grep for å endre helgens spisemønster. Og det kan du gjøre på følgende måte:

    1. Sørg for en sunn start

    Nyt en lang, god og sunn helgefrokost når du først har tid til det. Da spiser du mindre senere på dagen.

    2. Ikke gå sulten

    Ikke spar deg til den store middagen til kvelden. Spis normalt dagen igjennom, så ender ikke festmåltidet i fråtsing. Du nyter også maten mer om du ikke er utsultet.
  • 7 middager under 500 kalorier

  • 3. Gled deg over måltidet

    Enten du spiser ute eller i godt selskap hjemme bør du ta deg tid til å kjenne etter på de ulike smakene og sette pris på den helhetlige opplevelsen av et god mat, samvær med gode venner og god atmosfære. Det er lett å glemme at slike måltider handler mer om å tilbringe tid sammen enn om mat.

    4. Spis sakte

    Det tar 15-20 minutter før hjernen din begynner å gi beskjed til magen om at den er mett. Spis derfor rolig, så slipper du å føle deg sprengt resten av kvelden.

    5. Ta én ting av gangen

    Når du bestiller på restaurant er det lurt å ta én ratt av gangen, framfor å bestille forrett, hovedrett og dessert med det samme. Som regel ender du opp med å spise mindre, fordi metthetsfølelsen har fått komme gradvis før du har gjort alle matvalgene.

    6. Del desserten

    Sukker får vi som regel mer enn nok av, så dessert er heller ikke noe vi har behov for ernæringsmessig. Dessert er altså kos, ikke noe måltid i seg selv. Enda koseligere kan det bli om du dele godene med noen du liker godt.

    7. Ikke bøtt nedpå

    Det er mange gode grunner til ikke å overdrive alkoholinntaket. Rent kalorimessig tjener du mye på å kutte ut en eller to drinker på en kveld du drikker mye. Det er ikke usannsynlig at du av andre årsaker vil takke deg selv for det neste morgen også.

    8. Bytt ut brusen

    Brus er ikke noe du bør slukke tørsten med. Drikk vann.

    LES OGSÅ:
  • Bikinifin uten slanking
  • Kast kompleksene!

  • Foto: All Over PressAll Over Press
    Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
    Foto: All Over PressAll Over Press
    Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
    Foto: All Over PressAll Over Press
    Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
    Foto: All Over PressAll Over Press
    Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
    Foto: All Over PressAll Over Press
    Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer