Helse & Livsstil

Styrk deg slank

Har du både kostholdet og joggeturene på plass uten at kroppen endrer seg? Styrke kan være svaret.

Styrk deg slank
Publisert
Sist oppdatert
Se og bli sterk

Her kan du se video av ulike styrkeprogrammer, utviklet av KKs treningsekspertJill Jahrmann:

 • Video: Styrketrening med ball
 • Video: Styrke for rumpe og lår
 • Video: tren styrke med strikk
 • Få ting er mer frustrerende enn å legge om kostholdet og øke aktivitetsnivået - for så å oppleve at ingenting skjer. Vekten forblir den samme og buksene er like stramme som før. Dersom du er sikker på at kostholdet ditt ikke er til hinder for vektnedgangen, er det på tide å ta en titt på treningsopplegget ditt. Skal du ned i vekt, er det kombinasjonen av kondisjons- og styrketrening som fungerer best. Selv om kondisjonstrening har best effekt på fettforbrenningen, bør du komplettere treningsopplegget ditt med styrketrening for å komme helt i mål.
 • Prøv dette opplegget: Ukeplan for et sunnere liv- Ved styrketrening vil du kunne øke muskelmassen din, og da økes forbrenningen din også, sier KK kropps treningsekspert Monica Klungland Torstveit i nettmøte med kk.nos lesere. Også treningsekspert Jill Jahrmann er enig at det er kombinasjonen av kondisjon og styrke som er den sikre veien til gull.- Styrkeøvelsene bør være for de store muskelgruppene (knebøy, utfall, benkpress, nedtrekk, skulderhev, kjerneøvelser), og du bør ta i skikkelig for å få utbytte av dem. Iblant er det lurt å variere litt for å overraske kroppen og unngå å bli lei. Test en gruppetreningstime eller spinning, jogg en annen rute eller prøv en ny styrkeøvelse, sier Jill.
 • Prøv også: Finn bikiniformen på 6 ukerDet er likevel ikke sikkert at den nye og forbedrede utgaven av deg selv umiddelbart vil vises på vekten.- Vær oppmerksom på at vekten kan øke, eller i alle fall ikke reduseres, fordi muskler veier mer enn fett. Men du vil kunne se en endring i kroppssammensetningen din, sier Monica. Du trenger heller i bekymre deg for å få «bodybuilderkropp» fordi du trener styrke. Fra naturens side har ikke kvinner den riktige kroppskjemien for å oppnå slike muskler uten helt ekstreme tiltak.- I stedet får vi litt økt muskelmasse, bedre kroppsholdning og et sporty utseende. Bare se på Madonna, sier Jill.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer