Helse & Livsstil

Styrketrening gir deg sterkere skjelett

Er du kvinne, kan styrketrening gi deg mer enn mare faste muskler. Ny forskning viser nemlig at denne treningstypen også styrker skjelettet.

Styrketrening gir deg sterkere skjelett
Publisert
Sist oppdatert
Rundt 250.000 norske kvinner og 50.000 menn lider av benskjørhet, ifølge Lommelegen. Norge ligger på verdenstoppen i benskjørhet, og etter fylte 50 står halvparten av alle kvinner i fare for å utvikle sykdommen.

Langvarig styrketrening kan gjøre underverker for kvinners skjeletter, viser en undersøkelse som blir publisert i American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism denne måneden. Studien, som er utført ved University of Connecticut, konkluderer med at styrketrening øker produksjonen av veksthormon, som hjelper til med å holde kvinner skjeletter sterke. For menn er det litt annerledes, de trenger mer testosteron for å holde bena sterke.

Veksthormon hjelper også til med å forhindre at vev brytes ned, i tillegg til at det øker forbrenningen. Men for at produksjonen av hormonet skal settes igang, må du være oppmerksom på hva slags styrketrening du velger.

- Vi fant ut at veksthormon reagerer på moderate og tunge treningsprogrammer med 3-12 repetisjoner og varierende motstand, sier William J. Kraemer, som ledet studien, i en pressemelding.

- Kvinner trenger tung motstand når de trener styrke, for det er dette som hjelper musklene og skjelettet, sier Kraemer.

Lyst til å bli sterk? Prøv dette:
 • Se video av 8 styrkeøvelser du kan gjøre hjemme
 • Se video av styrkeøvelser for rumpe og lår
 • Slik trener du styrke med kinesis
 • Prøv girya - styrketrening etter russisk bondetradisjon
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer