Honning

Sugen på alt usunt?

Her er de bedre valgene - som smaker minst like godt.

Legg strategier for de situasjonene som utfordrer flinkingen i deg - kartlegg hvilke øyeblikk i livet ditt som gjør deg tjukk, og vinn over dem. Foto: Image Source
Legg strategier for de situasjonene som utfordrer flinkingen i deg - kartlegg hvilke øyeblikk i livet ditt som gjør deg tjukk, og vinn over dem. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du alltid fysen på noe godt å spise?
 • Ta testen: Er du en sukkerslave?
 • Ifølge livsstilsnettstedet Shine finnes det gode alternativer til de usunne sakene som kanskje står øverst på lista di. Sjekk bare her:

  Når du har lyst på iskrem:

  Velg yoghurt naturell og kjør på med frukt, honning og nøtter på toppen. Søtt og godt, med med langt flere gode næringsstoffer enn fet og sukkertung iskrem.
 • Slik stopper du suget
 • Når du har lyst på potetgull:

  Velg riskaker, usaltede kjeks eller selvpoppet popkorn tilberedt med minimalt av fett og salt.
 • Så mye bruker du på godteri i året
 • Når du har lyst på sjokolade:

  Så spis det da! Sørg bare for at den er av det mørke slaget. Den inneholder langt fra så mye fett og sukker som ordinær sjokolade, og i tillegg er den rik på antioksidanter - som faktisk er bra for deg. Ikke dytt innpå en hel plate, nøy deg med noen biter. Mørk sjokolade oppleves som mektigere enn vanlig sjokolade, så dette burde være mulig.
 • 7 råd som gjør at du ikke putter den sjokoladen i munnen.
 • Når du har lyst på godteri:

  Velg tørket frukt, det finnes en rekke varianter der ute. Tørket frukt inneholder også en del sukker, men av en mer naturlig type. Du får også i deg fiber, som både metter og setter fart på fordøyelsen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.