Honning

Sugen på alt usunt?

Her er de bedre valgene - som smaker minst like godt.

Legg strategier for de situasjonene som utfordrer flinkingen i deg - kartlegg hvilke øyeblikk i livet ditt som gjør deg tjukk, og vinn over dem. Foto: Image Source
Legg strategier for de situasjonene som utfordrer flinkingen i deg - kartlegg hvilke øyeblikk i livet ditt som gjør deg tjukk, og vinn over dem. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du alltid fysen på noe godt å spise?

 • Ta testen: Er du en sukkerslave?

 • Ifølge livsstilsnettstedet Shine finnes det gode alternativer til de usunne sakene som kanskje står øverst på lista di. Sjekk bare her:

  Når du har lyst på iskrem:

  Velg yoghurt naturell og kjør på med frukt, honning og nøtter på toppen. Søtt og godt, med med langt flere gode næringsstoffer enn fet og sukkertung iskrem.

 • Slik stopper du suget

 • Når du har lyst på potetgull:

  Velg riskaker, usaltede kjeks eller selvpoppet popkorn tilberedt med minimalt av fett og salt.

 • Så mye bruker du på godteri i året

 • Når du har lyst på sjokolade:

  Så spis det da! Sørg bare for at den er av det mørke slaget. Den inneholder langt fra så mye fett og sukker som ordinær sjokolade, og i tillegg er den rik på antioksidanter - som faktisk er bra for deg. Ikke dytt innpå en hel plate, nøy deg med noen biter. Mørk sjokolade oppleves som mektigere enn vanlig sjokolade, så dette burde være mulig.

 • 7 råd som gjør at du ikke putter den sjokoladen i munnen.

 • Når du har lyst på godteri:

  Velg tørket frukt, det finnes en rekke varianter der ute. Tørket frukt inneholder også en del sukker, men av en mer naturlig type. Du får også i deg fiber, som både metter og setter fart på fordøyelsen.

  Foto: Hanne Buxrud
  Foto: Hanne Buxrud Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer