Helse & Livsstil

Sult er sunt

Dropper du å spise en gang i måneden, kan du faktisk ende opp med jernhelse.

Sult er sunt
Publisert
Sist oppdatert
Personer som dropper måltider én gang hver måned kan redusere risikoen for hjerteinfarkt med hele 40 prosent. Det viser rykende ferske forskningsresultater.

 • Ta testen: Er du snill med hjertet ditt?

 • Restart stoffskiftet

  Det å ta pause fra mat en hel dag kan sammenlignes med omstart på en datamaskin som har hengt seg opp. Stoffskiftet settes tilbake og arbeider bedre når det starter opp igjen.

  Forskningsprosjektet tar utgangspunkt i studier utført på mormonere som på grunn av sin religiøse tro faster hver måned. Helt siden 1970 har det vært en klar tendens at mormonere er mindre disponert for hjertesykdommer, dette på tross av uvaner som røyking. Studier gjort av 4629 pasienter i perioden 1992 til 2002 bekrefter dette.

  Lege og professor i biomedisinsk informatikk ved University of Utah, Benjamin Horne, har forsket videre på fenomenet og etter å ha studert 515 pasienter i perioden 2004 til 2006 fant han at også blant ikke-religiøse pasienter var de som fastet generelt mindre utsatt for hjerte - og karsykdommer.

  - Mennesker som faster ser ut til å oppnå en beskyttelse mot hjertesykdommer. Dette finner vi også blant mennesker som faster uavhengig av religiøse skikker, men som gjør det av og til som del av en sunn og helsebevisst livsstil, sier Horne til Daily Mail.

  Oppsiktsvekkende resultat

  På konferansen i American Heart Association i Orlando i går ble de nye og oppsiktsvekkende resultatene lagt frem. Det endelige tallet er på 39 prosent, som er det du reduserer din risiko med dersom du faster.

  Også blant diabetikere er det funnet tilsvarende tendenser, men professoren vil ikke gå ut å anbefale pasienter med sukkersyke å avstå fra mat.

  - Det har ikke dette studiet noen beviser for ennå, påpeker han.

  Vær obs på at du alltid bør konsultere legen din før du starter en fastekur. Et godt alternativ til faste er å spise sunn mat som fjerner giftstoffene i kroppen. Da kan du prøve en såkalt detok-kur.

  LES OGSÅ:
 • Fiks hjertet ditt selv
 • Er du en sukkerslave?
 • Her er detoxmaten
 • Flere dør av kreft
 • Ta testen: Er du snill med hjertet ditt?
 • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt? • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer