FAST FOOD: Hurtigmat trenger absolutt ikke være usunt. I denne saken har matbloggerne gitt oss sine beste oppskrifter på sunn og god hurtigmat.  Foto: Linda Marie Stuhaug
FAST FOOD: Hurtigmat trenger absolutt ikke være usunt. I denne saken har matbloggerne gitt oss sine beste oppskrifter på sunn og god hurtigmat. Foto: Linda Marie Stuhaug
Hurtigmat

Sunn fast food på 1-2-3!

Matbloggerne har delt sine beste oppskrifter.

KK.NO: Fast food, eller hurtigmat som det heter på norsk, forbindes ofte med fet og usunn mat som inneholder lite av de gode næringsstoffene kroppen vår har godt av. 

Og i mange tilfeller stemmer dette. 

Men det er faktisk ikke så vanskelig å få til sunn og næringsrik mat som det går raskt å lage. 

Vi har spurt tre av Norges mest populære matbloggere, Karoline Nordbø som har bloggen alakaroline.no, Kristine Weber som har bloggen kriweb.no og
Linda Marie Stuhaug som har bloggen lindastuhaug.blogg.no, om de har noen sunne, men gode fast food-oppskrifter på lur. 

SUNN FASTFOOD: Nordbøs speltlompefajitas. Foto: Karoline Nordbø
SUNN FASTFOOD: Nordbøs speltlompefajitas. Foto: Karoline Nordbø Vis mer

LES OGSÅ: 4 middager med 3 ingredienser

Nordbøs speltlompefajitas 

- Disse lomperullene er superenkle å lage og du kan fylle dem med det du måtte ha i kjøleskapet. Som et alternativ til naturell kremost kan du bruke pesto, i tillegg kan du erstatte skinkebiter med kyllingkjøttdeig eller salami. 

- Du kan også velge å sløyfe kjøttet, noe som er ganske populært nå for tiden, sier Nordbø.  

Slik lager du Nordbøs speltlompefajitas: 

Dette trenger du: 

  • Speltlomper
  • Naturell kremost 
  • Babyspinat
  • Skinke
  • Rødløk 
  • Revet mozzarella
     

Slik gjør du: Smør lefsene med kremost og legg over fyllet. Rull dem sammen og topp med revet ost. Stek fajitasene i en ildfast form på 200 grader i cirka 12 minutter. Server gjerne med en fyldig salat og rømmedressing. 

Kilde: alakaroline.no 

NÆRINGSRIK HURTIGMAT: Stuhaugs burgertallerken Foto: Linda Marie Stuhaug
NÆRINGSRIK HURTIGMAT: Stuhaugs burgertallerken Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

LES OGSÅ: 15 ting du kan bruke cottage cheese til

Stuhaugs burgertallerken 

- Dette er en tallerken proppfull av næring og gode smaker, burgerne inneholder nemlig en rekke friske og smakfulle urter. I tillegg har jeg prøvd meg på en ny, ukjent grønnsak: pastinakk! 

- Når pastinakkene ovnsbakes med gode krydder minner både smak og konsistens om fries, derfor kaller jeg det for pastinakkfries. Det er kanongodt, skriver Stuhaug på bloggen. 

Slik lager du Stuhaugs burgertallerken: 

Dette trenger du til burgerne:  

  • 400 gram karbonadedeig 
  • 1 egg
  • 1 fedd presset hvitløk 
  • 2 ss finhakkede, blandede urter som for eksempel timian, gressløk og oregano (kan sløyfes)
  • ½ ts salt og ½ ts pepper 
     

Slik gjør du: Bland raskt og godt sammen ingrediensene og form til fire burgere med litt vann mellom hendene. Stek burgerne gylne i litt smør eller olje på middels varme til de er gjennomstekt – det tar cirka to til fire minutter. 

Dette trenger du til pastinakkfries: 

  • 4 pastinakker 
  • En slump olje
  • Gode og smakfulle krydder 
     

Slik gjør du: Skrell pastinakkene og del dem i staver. Ha stavene og en slump olje i en plastpose som du blåser luft i. Rist godt og krydre underveis så det blir godt fordelt. Ovnsbak stavene på 200 grader i 20 til 25 minutter – de skal ha en fin farge. Av krydder brukte jeg paprikakrydder, grovkvernet chili, pepper og hvitløk. 

Server gjerne med litt frisk salat og en god dressing. Jeg lagde hvitløksdressing av gresk matyoghurt, presset hvitløk og hvit pepper. Urtedressing, guacamole og aioli er også gode alternativer. 

Kilde: lindastuhaug.blogg.no

SUNNERE PIZZA: Webers minipizza med trippel ost. Foto: Kristine Weber
SUNNERE PIZZA: Webers minipizza med trippel ost. Foto: Kristine Weber Vis mer

LES OGSÅ: 7 matbytter du gjør lurt i

Webers minipizza med trippel ost 

- Disse minipizzaene smaker kjempegodt, og passer like godt til lunsj som til middag, forteller Weber på bloggen. 

Slik lager du Webers minipizza med trippel ost: 

Dette trenger du: 

  • 3 lomper 
  • 200 gram karbonadedeig 
  • 2 ss tacokrydder
  • 1 ss tomatpuré 
  • 2 ss ketchup uten sukker
  • 2-3 ss philadelphia ost
  • En neve revet gulost
  • Litt finrevet parmesan 


Slik gjør du: Sterk karbonadedeigen sammen med tacokrydder, tomatpuré og ketchup. Smør så lompene med philadelphia ost, ha på kjøttsausen og deretter revet ost. Bak minipizzaene i ovnen på 180 grader i cirka 10 til 12 minutter. Server gjerne med salat. 

Kilde: kriweb.no 

Til forsiden