Trening

Sunn og frisk med riktig trening

De færreste av oss har en egen trener vi kan spørre om alt vi lurer på om trening. Da her KKs treningsekspert Jill Jahrmann god å ha i stedet.

Sunn og frisk med riktig trening
Publisert
Sist oppdatert
Jill stiller jevnlig til nettmøte på kk.no, og besvarer spørsmål som kommer inn fra leserne. Hun har også sin egen ekspertspalte som du kan sende inn spørsmål til. Jill har bred kompetanse, og viser øvelser og tester treningsutstyr for KK, både på nett og på papir. Her er hennes beste råd for en sunn og frisk kropp.

Ryggen og magen
Plages du med smerter i ryggen, er det viktig at du trener opp kjernemuskulaturen godt. Jills favorittreningsformer er turer i skog og mark, yoga, pilates og MageRygg-trening på SATS.

- Tur i skog og mark er suverent for ryggen. Om mulig bør du gå på litt ulendet stier, ikke på grusveien. Ryggen har nemlig veldig godt av å måtte tilpasse seg til terrenget, sier Jill i nettmøte med kk.nos lesere. Hun anbefaler også dette treningsprogrammet, som gir både sterk rygg og flatere mage.

Baken
Ikke alle er velsignet med en velformet bakende fra naturens side, men hvis du vil forme baken litt, finnes det øvelser som gjør susen.

- Styrketrening er saken. Få hjelp på treningssenteret og gjør øvelser som heter markløft, utfall og knebøy. Du kan gjøre dem med tunge vekter og 8 repetisjoner x 3 én gang, og neste gang gjør du dem med litt lettere vekter og gjør 10-12 repetisjoner x 3. Det tar ikke lang tid, og kan gjerne gjøres etter annen trening. Gjør det to ganger i uken, så skal du se at det hjelper, råder Jill.

Lårene
Styrketrening, jogging og spinning er blant øvelsene som vil hjelpe deg med å utvikle muskler i lårene. Vi kvinner kan likevel plages med at innsiden av lårene føles litt slappe og utrente. Det er muligens en illusjon, ifølge Jill.

- Det er vanlig at det ligger et fettlager på innsiden av lårene hos kvinner, og i tillegg ligger det ganske mye muskulatur der, som kjennes slapp ut når du ikke strammer den. Du kan jo forsøke å holde mot på innsiden av kneet samtidig som du klemmer benet innover. Er det slapt fremdeles? Da er det i tilfelle snakk om fettlagre. Disse kan du ikke fjerne med enkeltøvelser, men de vil bli mindre om du reduserer fettlagrene generelt, ved å bruke mer enn du spiser, sier Jill, som er opptatt av at vi fokuserer på sunnhet, ikke å være perfekte kopier av idealene.

- Jeg tror ikke det er meningen at vi skal være perfekte alle sammen, så det kan være sunt å akseptere de små «forskjellene» våre, sier hun.

Forebygge sykdom
En sunn kropp er den beste livsforsikringen du kn gi deg selv. Jevnlig trening og et sunt kosthold forbygger sykdommer og gir deg energi. Hvis du først og fremst trener for helsas skyld, har Jill følgende råd:

-I forhold til alle hjerte-, lunge- og kreftsykdommer er det god kondisjon som har vist seg å være saliggjørende. Alle former for kondisjonstrening hjelper, så det er bare å velge det du liker best og sørge for at intensiteten er høy nok til at du blir andpusten og sliten. 2-3 ganger i uken er supert, råder Jill.


LES MER JILL-STOFF:
 • Jills 10 beste treningstips
 • Slik får du sprettrumpe
 • Slik får du flatere mage
 • Ikke la rumpa synke
 • Jill svarer leserne
 • Nettmøte med Jill 24.02.06
 • Nettmøte med Jill 10.02.06
 • Nettmøte med Jill 24.02.06 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer