Kosthold

Sunnere pommes frites på 1-2-3

Spar masse kalorier og unødvendig fett ved å lage tilbehøret av søtpotet.

SØTPOTET: Ikke bare an du spare masse kalorier og slippe unna farlig fett ved å lage pommes frites på søtpotet, men rotgrønnsaken er i seg selv veldig sunn.  Foto: juliedeshaies - Fotolia
SØTPOTET: Ikke bare an du spare masse kalorier og slippe unna farlig fett ved å lage pommes frites på søtpotet, men rotgrønnsaken er i seg selv veldig sunn. Foto: juliedeshaies - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem liker vel ikke å kose seg med en saftig burger?

Hamburgere og annen junkfood er imidlertid ikke noen supertmat, og faktisk kan bare ett enkelt burgermåltid inneholde over 1000 kcal.

Men det er ikke dermed sagt at en hamburger til middag er så ille en gang i blant, og det er ikke så mye som skal til for å gjøre den litt sunnere.

Hvis du ønsker å spare kroppen for unødvendig fett og kalorier, bør du helt klart starte med tilbehøret.

LES OGSÅ: Denne er en næringsbombe!

Dropp pommes frites

Verstingen er kanskje ikke så overraskende, pommes frites.

En medium pommes frites på McDonalds kan inneholde opp mot 380 kilokalorier og 19 gram fett. I tillegg er den en kilde til transfett - en type fett du helst bør unngå.

Det er derfor mye å spare på å lage pommes frites selv. Ikke bare sparer du kroppen for unødvendig mengder kalorier og fett, men du kan også øke næringsinnholdet. Spesielt hvis du prøver noe annet enn poteter.

Et supert alternativ til klassisk pommes frites er nemlig pommes frites laget av søtpotet.

Ved å skjære dem i tynne (eller tykke) båter og legge dem i ovnen sammen med olivenolje tilfører du kroppen enumettet fett - som er av det gode slaget, og tidligere studier har blant annet vist at litt olivenolje hver dag kan bidra til å senke risikoen for hjertesykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer