SJOKOFRIK: Avhengig av sjokolade? Under finner du forslag til litt sunnere sjokoladesnask. Foto: Colourbox
SJOKOFRIK: Avhengig av sjokolade? Under finner du forslag til litt sunnere sjokoladesnask. Foto: Colourbox Vis mer

Sjokolade

Sunt snop for sjokoholikeren

Elsker du sjokolade? Her er sjoko-snadderet du kan spise med god samvittighet.

Publisert
Sjokolade er manges dårlige samvittighet. Kicket som sjokoladen gir, er vanskelig å motstå, og det er veldig lett å legge seg til vanen å spise sjokolade i løpet av arbeidsdagen, når energien dabber av i totiden, eller etter middag...

LES OGSÅ: Kjeder du deg tjukk på jobb?

SJOKOBÆR: En sikker vinner som stagger søtsuget. Foto: Colourbox
SJOKOBÆR: En sikker vinner som stagger søtsuget. Foto: Colourbox Vis mer
MØRK OG DEILIG: Mørk sjokolade metter behovet raskere enn lys. Foto: Freia
MØRK OG DEILIG: Mørk sjokolade metter behovet raskere enn lys. Foto: Freia Vis mer
JA-KAKE: Prøv Grete Roede-kaken som er nesten helt fettfri. Foto: Colourbox
JA-KAKE: Prøv Grete Roede-kaken som er nesten helt fettfri. Foto: Colourbox Vis mer

Sunnere alternativer

Mange av oss klarer ikke å stoppe når vi først har begynt - og hele sjokoladeplaten forsvinner på et blunk. Så i stedet for å fråtse, foreslår vi her noen sunne alternativer til sjokoladeplaten:

LES OGSÅ: Fire grunner til å si ja til sjokolade

Banan med sjokoladedip
Banan og sjokolade er en uslåelig kombinasjon.

SLIK GJØR DU:

Ta to ruter kokesjokolade (eller annen mørk sjokolade) i en skål, og smelt på middels effekt i mikroen. Har du ikke mikro, bør du smelte sjokladen i vannbad, så den ikke blir brent. Ta en bolle med kokvarmt vann, og la en kopp med sjokoladebitene stå oppi til det har smeltet. Ta en teskje naturellyoghurt, kesam eller lettrømme og rør inn i sjokoladen. Vips, så har du en herlig, kremet sjokoladesaus med en syrlig smak. Spis sammen med bananbiter.



Jordbær med sjokoladetrekk
SLIK GJØR DU:
Vask og tørk jordbær. Smelt to sjokoladebiter som nevnt over. Dypp jordbærene i sjokoladen, og spis. Eventuelt lar du sjokoladen stivne mens jordbærene ligger på et bakepapir. Vær så god!

TIPS! Du kan også dekke mandler med sjokoladetrekk. Supergodt, og sunt i tillegg!

Frukt med sjokoladeyoghurt
SLIK GJØR DU:
Lag en liten skål fruktsalat av frukt og bær du har tilgjengelig. Ta en dæsj naturellyoghurt i en kopp, rør inn 1/2 teskje vaniljesukker, og riv to biter kokesjokolade over. Rør sammen, og hell over fruktsalaten.

Sjokolademelk
Et glass melk med en teskje sjokoladepulver dekker sjokoladebehovet. Dette er dessuten en super drikk etter en hard treningsøkt.

Kakao
Er det kjølig, er kakao tingen.
SLIK GJØR DU:
Rør ut en spiseskje kakaopulver i litt vann i en kjele, og hell over melk nok til en kopp. Ha i en teskje honning. Varm opp til kokepunktet. Litt kanelstrø gir en ekstra piff på kakaoen.



Mørk sjokolade
Mørk sjokolade er sunnere enn lys sjokolade. Spis tre biter sakte, så nyter du smaken mer, og får stilt sjokoladesuget.

Sjokoladehavreboller
Disse laget du sikkert da du var barn. Havregryn, smør, sukker og kakao rørt sammen, og trillet i små boller. Her er en litt lettere versjon:

INGREDIENSENE:

2 dl havregryn
2 ss lettsmør
1 ss sukker
1 ss kakao
Kesam

SLIK GJØR DU:

Rør havregryn, lettsmør, sukker og kakao sammen. Ha i én teskje kesam av gangen, til røren har riktig konsistens, og kan rulles i boller.

Dobler du oppskriften, kan du fryse dem til senere anledninger når sjokoladesuget kommer.



Sunn sjokoladekake
Denne sjokoladekaken er en vri på Grete Roedes limesjokoladekake. Vi har kuttet ned på sukkeret, og droppet limen. Det tar en halvtime å lage den, men så kan den fint fryses ned stykkevis, så du kan ta fram et stykke når du er fysen på noe godt.

INGREDIENSENE:
3 egg
1,5 dl sukker
1 dl hvetemel (glutenfritt funker også)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl kakao
1 ts salt
250 g cottage cheese (eller kesam)

SLIK GJØR DU:
Visp egg og sukker luftig, bland tørrvarene og ha i. Til slutt moser du cottage cheesen og rører den inn. Ha røren i en form du har kledt med bakepapir i bunnen (hvis det er en form med løs bunn), og stek på 200 grader i 15-20 minutter.

Servér gjerne med frukt og en dæsj kesam eller naturellyoghurt med litt vaniljesukker i.

LES OGSÅ: 10 snacks med bare 100 kalorier

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer