Helse & Livsstil

Superfrisk med supermat

Hvis du blir hva du spiser, er det best å spise supert.

Superfrisk med supermat
Publisert
Sist oppdatert
At all mat ikke er like bra, visste vi allerede. En fettdryppende hamburger taper kjapt kampen mot en grovbrødskive med kalkunpålegg - selvsagt. Men visste du at selv de sunne matvarene konkurrerer mot hverandre? I den nye boken «Supermat» presenterer forfatter Elizabeth S. Lingjærde matvarene som gjør deg både sunn og frisk. Visste du for eksempel at blåbær er bra for synet og at bananer regulerer blodtrykket?

Idéen bak konseptet «supermat» er at du skal spise deg frisk og sunn ved å få i deg råvarer som virker mer helsefremmende enn andre. 20 essensielle råvarer minsker faren for en rekke kreft- og hjerte-/karsykdommer, forlenger livet og gir deg vitalitet, blant annet. Alt det bare ved å spise! Maten er basert på «back to basic»-prinsippet, så selv om det å putte en pakke Fjordland i microbølgeovnen er det mest avanserte du våger deg ut på hva angår middagslaging, kan du klare å få i deg supermaten. Mye av maten kan du til og med spise rå.

Livsnyter og redd for nok et «matopplegg» som skal fjerne all kosen fra livet ditt? Frykt ikke. Både kakao og rødvin står på listen over supre matvarer. 1-2 glass rødvin om dagen forebygger hjerte-/karsykdommer, kreft og benskjørhet, mens 40-50 gram kakao (eller en halv sjokoladeplate) om dagen hjelper på konsentrasjonsevnen, demper stress og minsker depresjon (det var det vi visste - vi blir glade av sjokolade!).

Boken forklarer tanken og historien bak supermaten, gir deg en innføring i de 20 ulike mat-superstjernene og serverer til slutt en rekke supermat-oppskifter. «Supermat» er gitt ut på Kagge Forlag og ble lansert 13. februar.

Superfrisk med supermat
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer