LAG DIN EGEN JUICE: Du kan ganske enkelt helle fruktjuice rett fra granateple med noen enkle triks. Se video lenger ned i saken. Foto: Colourbox.com
LAG DIN EGEN JUICE: Du kan ganske enkelt helle fruktjuice rett fra granateple med noen enkle triks. Se video lenger ned i saken. Foto: Colourbox.com Vis mer

Granateple

Superfrukten du faktisk kan drikke

Ikke som juice, men på denne måten.

Publisert
Granateple er blitt en ny «it-frukt».

Den har blitt utropt til å være blant den nye supermaten på bakgrunn av de mange sunne næringsstoffene den inneholder.

Granatple inneholder nemlig 10 ganger så mye antioksidanter som appelsiner og 40 ganger så mye som epler.

Det du kanskje ikke visste er at med noen enkle triks kan du faktisk drikke frukten.

LES OGSÅ: Hvilke vitaminer trenger du egentlig?

Frukten med mange fordeler

Det merkelige granateple er ikke noe nytt innen fruktens verden.

De er blitt brukt til medisinske formål i tusenvis av år, og den inneholder blant annet polyfenoler, som er den største antioksidanten i planteriket.

Studier på juice laget av granateple viser også fordeler som at den kan stagge spredningen av kreftceller hos de som er rammet av prostatakreft og at granateple-juice kan bidra til å senke pulsen og motvirke stress.

Men hvorfor ikke lage din egen juice av frukten?

Hvis du ganske enkelt klemmer skallet på frukten og deretter lager et lite hull, kan du helle juice rett fra granateple og i et glass. Ganske så genialt.

Se her hvordan du gjør det: (Artikkelen fortsetter under videoen)


[obj:media:10095]LES OGSÅ: Disse fargene burde du ha på tallerkenen

Granateple kan gi flat mage

En tidligere studie publisert i Daily Mail (Ekstern lenke) viser også at granateple kan bidra til å gjøre deg slankere, og spesielt i kampen mot den forhatte muffinmagen.

I studien drakk deltakerne en halv liter granateplejuice hver dag i en måned. Etter en måned ble livvidden målt, og resulatene viste at 90 prosent av de som hadde drukket av juicen, hadde lavere blodtrykk og lavere risiko for hjerteinfarkt. Deltakerne hadde også lagret mindre fett rundt midjen.

Årsaken til dette skyldtes at innholdet av fettsyren NEFA ble lavere av granateplejuicen. Forskere mener imidlertid at det fortsatt er behov for mer forskning på området.

LES OGSÅ: Åtte tips til en slankere kropp

Velg riktig i butikken

Når du skal kjøpe granatepler bør du se etter de som er store og tunge, skriver Bama (Ekstern lenke).

For at frukten skal inneholde mest mulig fruktsaft, skal den kjennes tung i forhold til størrelsen. Skallet skal være hardt og ha en frisk rød farge. Brune flekker på skallet er kun et tegn på at frukten er moden.

LES OGSÅ: Tren deg til å foretrekke sunn mat

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer