Sex

Supersex på en helg

Tamt på kjærlighetsfronten? Følg denne guiden og finn gnisten på 1-2-3.

Supersex på en helg
Publisert
Sist oppdatert
Føler du at kjærlighetslivet ditt har stagnert? En helg er alt som skal til for å få gnisten tilbake.

 • Derfor sjekker han deg opp
 • Derfor bør du ha sex i kveld
 • Ikke vent til fredag
 • 6 uker til bedre sex

 • LØRDAG: En reise inn i psyken

  Tilbake til virkeligheten: Før du kan danse på roseblader er du nødt til å innse noen harde fakta, skal vi tro sexguru Tracy Cox.

  - Forholdet ditt har størst sjanse for å overleve dersom du kaster dine romantiske illusjoner på sjøen, sier hun til Ivillage.com.

  Langvarige forhold kan ifølge Cox så absolutt være romantiske, men mesteparten av tiden er de det ikke.

  - Det som forvirrer oss ved partneren er at de sidene vi fant spennende i starten kan kjede livet av oss nå, forklarer hun.

  De fleste forhold starter med en invasjon av berusende hormoner. Dere sitter inni en boble med plass til to, og dere føler at dere er ett. Denne enhetsfølelsen er fantastisk i starten, men vil ergre deg etter hvert.

  - Så snart vi innser det, så er vi overbevist om at vi har valgt feil person, sier Tracy Cox på Ivillage.coms nettsider.

  Ekte kjærlighet handler om å la denne fantasien gå opp i røyk. Etter tre-fire år tror du kanskje at du elsket partneren høyere i starten av forholdet, men faktum er at intimiteten forandres med tiden og oppleves annerledes.

  - Snakk om dette, om hva dere føler og hva disse følelsene får dere til å tenke eller frykte. Så snart dere blir enige om å ha realistiske forventninger til hverandre, så blir lettelsen stor for dere begge, råder sexguruen.

  Finn ut hvem du forelsket deg i: Mange par er flinke til å snakke sammen, men få lytter ordentlig uten å være fordømmende. Dette må man altså trene på. Prøv å tenke på hvordan du lyttet til partneren i starten av forholdet og prøv å gjøre det samme nå.

  1. Gi hverandre praterom. Sett av en halvtime til hver av dere, til uavbrutt og selvisk prat.

  2. Snakk kun om deg selv, ikke om partneren eller forholdet. Fokuser på følelsene dine, behovene, ting du har lært gjennom filmer, bøker, venner og kolleger og fortell hva du liker og misliker ved deg selv samt hvordan du takler livets utfordringer.

  3. Ikke avbryt eller kommenter det partneren sier. Jobben din er å lytte og prøve å forstå personen som prater.

  4. Vær bevisst kroppspråket og ansiktuttrykket ditt. Nikk, kom med «Hm»-lyder og smil oppmuntrende. Å sukke mens man ruller med øynene fungerer dårlig.

  5. Vent 24 timer med å kommentere. Dersom du trenger å kommentere noe av det som ble sagt, bruk kun ti minutter på dette, hvorav den største delen bør gå med til forslag for å bedre situasjonen. For eksempel: «Dine kommentarer om det nære vennskapet med din kvinnelige kollega har fått meg til å innse at vi trenger å snakke om grenser», i stedet for «Jeg kan ikke fatte at du har tilbragt så mye tid med henne, uten å fortelle meg det.»

  6. Ikke bli bekymret dersom du får høre noe du ikke visste. Det er naturlig å kjenne seg litt nervøs når man plutselig innser at man ikke kjenner partneren ut og inn. Men det å ikke ta hverandre for gitt er viktig i et forhold.

  7. Gjenta disse øvelsene en gang i uken i en måned. Du vil snart finne ut at du lytter bedre og dere kan slutte å se på det som øvelser.

  Få det du vil ha. En annen klassisk forholdstabbe er å tro at fordi din partner bryr seg om deg, så vet han hva du trenger å være lykkelig. Dessverre forvandler ikke alltid kjærligheten oss til tankelesere, så vi gjør det neste beste: Vi tar for gitt at det som gjør oss lykkelig gjør partneren lykkelig.

  At du gir ham en inspirerende selvhjelpsbok og han deg et Nintendo-spill er sikkert godt ment, men faller ikke i like god jord som man skulle ønske. Det er lett å tenke at han ikke vier deg og dine behov nok oppmerksomhet. Hvorfor skjønner han ikke at dette ikke er det jeg ønsker meg, er en typisk tanke.

  1. Hver deres drømmedag. Bytt på å skjemme hverandre bort.

  2. På din drømmedag har du lov til å be om noe som gjør deg glad. Det kan være å bli hentet på et sted, få en massasje eller at han blir med deg på tur.

  3. Vær tydelig når du ber om noe. Ideen er jo å slippe å spørre etter hvert, så gi ham detaljene, så han slipper å gjette seg frem til hva du trenger i hverdagen.

  4. Når partneren din ber om noe, skriv ned hva det er. Til slutt sitter du på en liste over ting som gjør ham glad.

 • Sprek med sex
 • Gjør misjonæren moderne
 • Bli trendy i senga
 • Orgasmens ABC

 • SØNDAG: En heisatur i senga

  Ikke vær til stede, delta i stedet: Dette lille rimet kan være greit å ha i bakhodet i kampens hete. Søndagen skal nemlig vies til sex. Oppdag din partners kropp på nytt, og oppdag at du deltar 80 prosent etter seks uker og 100 prosent etter seks år.

  1. Bytt på å skjemme hverandre bort med sex. Hver femte gang for eksempel kan du gi partneren din en uforglemmelig seksuell opplevelse.

  2. Skriv opp en seksuell «oppfinnelsesliste». Dette er en liste over seksuelle ideer som dere deretter kategoriserer som varme, lunkne og kalde. De aktivitetene som scorer høyest hos dere begge kan dere prøve ut en gang i måneden for eksempel.

  3. Forvandle soverommet til en sexarena. Kanskje har du opplevd at dere har kastet dere over hverandre på vaskerommet, i dusjen eller på stuegulvet. Men så ligger dere ikke optimalt, så dere beslutter å forflytte dere til soverommet. Poff, magien er borte og dere bestemmer dere for å legge dere til og sove i stedet.

  Sex i et vanlig rom er kjedelig. Sex i et seksuelt lekerom derimot er spennende og gjør at du slipper å lukke øynene og ty til fantasien rett før orgasmen.

  4. Sørg for å lyddempe rommet. Man har sjelden behov for at barn, romvenninner, foreldre eller naboer skal høre gryntene hans eller hylene dine. Invester i et lydtette gardiner og et gulvteppe. Det finnes også lyddempende vegger dersom det er veldig lytt hos dere. Et litt tamt, men rimelig alternativ er å sette på en bråkete cd som kan overdøve heiaropene deres.

  5. Sørg for flatterende belysning. Den mest flatterende belysningen får du ved å lyssette nedenifra eller i øyehøyde. Dimmere er det nest beste alternativet, siden dempet belysning kan skjule mang en lyte og skape spenning. I mellomtiden: sett et lysfat på gulvet, men pass på at ikke dynen detter ned på lysene når sengen begynner å riste.

  6. Se og bli sett. Det kan være en god idé å ha speildører på garderoben. Er du enda sluere, skaff deg et flyttbart speil som du kan plassere akkurat slik det passer.

  7. Ha en egen sexskuff. Det kan være lurt å ha egen oppbevaringsplass til massasjeoljer, skjerf dere kan binde hverandre med, håndjern, sovemasken dere fikk på flyet, glidekrem, erotiske bøker eller filmer, sexy klær og sexleketøy.

  8. Invester i en god madrass. Rent og mykt sengetøy gjør også at du får lyst til å legge deg naken i det. Puter er et must, slik at dere kan legge dem under hoftene eller støtte ham opp på puter når hun gir ham oralsex. Husk også at puter er flyttbare, så til neste gang ilden tennes i dere: fullfør på stuegulvet.


  LES OGSÅ:
 • Få det gøy med sexleketøy

 • Sexleketøyenes 10 på topp
 • Sexleketøyene du ikke blir flau over
 • Klønete? Slik slipper du deg løs
 • Unngå lystdreperne
 • Den store orgasmeguiden
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Tren deg til bedre sex
 • Hold deg sunn med sex

 • Maten som gir deg lyst


 • Foto: Retna UK / Retna UK All Over
  Foto: Retna UK / Retna UK All Over Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer