Blåbær

Supersmoothien du bør prøve

Super oppskrift som senker blodtrykket ditt!

SMOOTHIE: Sjekk hvilke bær du definitivt bør ha i smoothien din i denne saken.
SMOOTHIE: Sjekk hvilke bær du definitivt bør ha i smoothien din i denne saken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Selv om det ikke er sommer, bugner det av blåbær i fruktdisken. De er riktignok ikke håndplukket fra tua utenfor hytta, men er like gull for kroppen der de ligger i sine små esker.

Og som KK.no tidligere har skrevet, er frosne bær vel så sunne som ferske, og helt perfekte å ha på havregrøten, i frokostblandinger og til smoothies.

Ja, faktisk så kan en kopp med de blå bærene bidra til å skjerpe fokuset ditt resten av dagen, og du får raskt ny energi. Blåbær er også proppfulle av antioksidanter, og troner høyt på listen over såkalt «supermat».

Holder blodtrykket nede

Nå viser også en ny undersøkelse utført av Academy of Nutrition and Dietetics, at blåbær kan ha en gunstig effekt på (senke) blodtrykket - særlig hvis du er kvinne og i ferd med å komme i/har kommet i overgangsalderen.

Over en åtteukersperiode, fikk 49 kvinner i overgangsalderen en daglig dose blåbærpulver, som tilsvarer en neve ferske bær.

Forskerne fant ut at kvinnenes blodtrykk hadde gått ned mellom 5 og 6 prosent, og blodet strømmet dessuten lettere gjennom årene.

NEVE BLÅBÆR I SMOOTHIEN: Ha en neve blåbær i smoothien. Frosne kan være vel så bra som ferske! Foto: mariemilyphotos - Fotolia
NEVE BLÅBÆR I SMOOTHIEN: Ha en neve blåbær i smoothien. Frosne kan være vel så bra som ferske! Foto: mariemilyphotos - Fotolia Vis mer

Og her er det antioksidantene i bærene, sånn som antocyaner, vi blant annet kan takke. De holder både innflammasjonen nede, samtidig som de produserer nitrogenoksyd, som kroppen trenger.

Super smoothieoppskrift

Vil du få i deg alle godsakene, er en smoothie helt perfekt. Og du trenger ikke bøttevis av bær - en liten neve er mer enn nok.

Her er en oppskrift du bør prøve - alt skal kjøres gjennom en blender:

En neve frosne blåbær

En banan

1 dl naturell yoghurt (eller gresk yoghurt)

En neve babyspinat

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer