Diett

Superstjernens slanke-hemmelighet

Cheryl Cole hevder hun aldri har følt seg slankere og sunnere. Holder denne kuren hva den lover?

I FORM: Cheryl Cole, her fra gjesteopptreden på The Black Eyed Peas-konserten i London 5. mai, har nylig konvertert til blodtypedietten.  Foto: All Over Press
I FORM: Cheryl Cole, her fra gjesteopptreden på The Black Eyed Peas-konserten i London 5. mai, har nylig konvertert til blodtypedietten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


BLODTYPEDIETTEN:

Blodtype O: Spis kjøtt, unngå hvete og de fleste andre kornsorter.
Blodtype A: Spis vegetarkost.
Blodtype B: Spis den mest varierte kosten av alle blodtypene, inkludert kjøtt. Den eneste blodtypen som trives med melkeprodukter.
Blodtype AB: Har de fleste av A- og B-blodtypenes sterke og svake sider.

Blodtypedietten har fått mye kritikk av leger og kostholdseksperter. Foto: Nettbutikken Helseogkost
Blodtypedietten har fått mye kritikk av leger og kostholdseksperter. Foto: Nettbutikken Helseogkost Vis mer

Kilde: Alternativmedisin.noStem her!

Har du prøvd blodtypedietten?

Det er ingen tvil om at den britiske popstjernen Cheryl Cole ser bra ut – og dét til tross for det svært så offentlige bruddet med ektemannen, fotballstjernen Ashley Cole. Nylig kåret mannebladet FHM Cheryl til verdens mest sexy kvinne.

Selv mener hun at mye av æren skyldes den spesielle dietten hennes.

Les også: Kjendisdietter funker ikke

Sverger til blodtypedietten

I et intervju med magasinet Hello! sier popstjernen at kostholdet hjelper henne med å føle seg vel, skriver marieclaire.co.uk.

- Jeg passer på hva jeg spiser, ikke for å holde meg slank, men for å ha det bra.

Cheryl Cole har kastet seg på blodtypedietten – også kalt Eat Right 4 Your Type – som går ut på å unngå enkelte matvarer basert på hvilken blodtype du har.

Populær blant stjernene

Flere stjerner er svorne tilhengere – for eksempel Orlando Blooms kjæreste, supermodellen Miranda Kerr. Men den som tipset Cole om dietten var faktisk hennes egen mor.

- Nylig fortalte mamma meg om Eat Right 4 Your Type, som forteller deg hva du skal spise og hva du bør unngå avhengig av blodtypen din, sier hun, ifølge marieclaire.co.uk.

- Og det har gjort så stor forskjell – ikke så mye på kroppen, men på hvordan jeg føler meg og energinivået mitt. Jeg trodde ikke på det før, men nå gjør jeg det 100 prosent.

Omstridt diett

Til tross for at blodtypedietten er svært populær, har den fått mye kritikk. Mannen bak dietten, naturlegen Peter D'Adamo, har solgt bøker i millionopplag og bøkene er oversatt til over 50 språk.

I Norge har både leger og kostholdseksperter vært mildt sagt skeptiske til opplegget.

- Kvakksalveri


Irene Mårdalen, redaktør i Personligtrening.no, er svært skeptisk til denne dietten.

- Jeg har liten tro på filosofien bak blodtypedietten. Jeg tror ikke at blodtypen vår forklarer hvordan vi skal spise. Jeg mener det blir feil utgangspunkt, og at vi heller må ta utgangspunkt i hvem du er. Ditt aktivitetsnivå, din alder, din vekt og dine mål avgjør hvordan du skal spise, sier hun til KK.no.

Les mer på DinSide.no: Blodtypediett er svindel

Professor Torolf Moen mener at dersom forfatteren av boka hadde levd i Norge, ville hans praksis vært i strid med den såkalte kvakksalverloven.

- Etter min mening er det peneste man kan si om blodtypedietten er at den er meget sterkt preget av fantasi, skriver Moen i en kommentar i Tidsskrift for Den norske lægeforening fra 2001.

Hva mener du? Har du prøvd blodtypedietten? Del dine meninger i forumet under.

Kjenner sjokoladesuget

Men selv om Cheryl Cole er superstjerne og har konvertert til blodtypedietten avslører hun at hun i alle fall er akkurat som alle oss andre på ett område…

- Mitt store problem er at jeg ikke kan klare meg uten sukker. Noen ganger må jeg bare ha sjokolade. Og da nekter meg selv ingenting.Nei, men har lyst til å prøve
 
677 (51%)
Nei, og vil ikke prøve det heller
 
493 (37%)
Ja, og det funker for meg
 
116 (9%)
Ja, men det funket ikke for meg
 
51 (4%)
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer