<strong>VÅKNE ØYNE:</strong> Du kan jukse deg til mer våkne og friske øyne med en hudfarget kajal i våtkanten. Kajalen reduserer rødheten i og rundt øynene, og gjør at øynene ser større og mer våkne ut.  Foto: Thinkstock.com
VÅKNE ØYNE: Du kan jukse deg til mer våkne og friske øyne med en hudfarget kajal i våtkanten. Kajalen reduserer rødheten i og rundt øynene, og gjør at øynene ser større og mer våkne ut. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Kajal

Supertrikset som gir deg et våkent blikk

Se friskere og mer opplagt ut - selv dagen derpå.

Publisert
Sist oppdatert

KK.no har tidligere anbefalt å bruke blå kajal for å få større øyne. Det blå produktet legges i våtkanten og gjør at det hvite i øynene ser enda hvitere ut.

Likevel er det kanskje ikke alle som satser på blå øyesminke til hverdags – det kan rett og slett bli litt i overkant for noen av oss.

Heldigvis finnes det et annet «supertriks» for å gi øynene et mer våkent uttrykk.

Reduserer rødhet

Enten du har sovet litt lite, føler deg litt småsyk eller har hatt en litt fuktig kveld, er det aldri stas å se seg i speilet om morgenen og møtes av blodskutte øyne og et trøtt blikk.

Da er den hudfargede kajalen din beste venn. Virkelig!

Når du er trøtt, er ofte dette området ekstra rødt, og det gjør igjen at du ser enda trøttere ut. For å motvirke dette bør du redusere det røde, og det er da kajalen viser seg som nærmest magisk.

En hudfarget kajal nøytraliserer rødfargen på våtkanten, men får også rødheten i selve øyet til å virke mindre påfallende. Det gjør at blikket ditt virker mer våkent.

<strong>ÅPNER BLIKKET:</strong> Øyet ser mer åpent ut med hudfarget kajal på våtkanten (øyet til høyre) enn uten (øyet til venstre). Produkter fra venstre: Make Up Store eyeliner i Vanilla, kr 135; Glo Minerals Precision Eye Pencil i Peach, kr 199; Isadora Inliner Kajal i Snow White, kr 89. Foto: Aina Kristiansen og produsentene
ÅPNER BLIKKET: Øyet ser mer åpent ut med hudfarget kajal på våtkanten (øyet til høyre) enn uten (øyet til venstre). Produkter fra venstre: Make Up Store eyeliner i Vanilla, kr 135; Glo Minerals Precision Eye Pencil i Peach, kr 199; Isadora Inliner Kajal i Snow White, kr 89. Foto: Aina Kristiansen og produsentene Vis mer

(Saken fortsetter under bildet)

Illusjoner om større øyne

I tillegg vil øynene dine se større ut når du gir denne kanten en farge som minner mer om hudfargen din.

Bruk en lys rosa eller ferskenfarget kajal for et mest mulig naturlig resultat. Vil du forstørre øynene ekstra mye, kan du gå for en hvit kajal, som da vil gi inntrykk av at selve øyeeplet er større.

Vil du samtidig se fem år yngre ut? Da bør du droppe maskara på de nedre vippene. Kraftige markerte vipper her kan nemlig gjøre at du ser fem år eldre ut.

LES OGSÅ: Smink deg til større øyne

Juks deg våken

Uansett om du er trøtt fordi du ikke la deg tidlig nok, fordi du sov dårlig eller fordi du rett og slett ikke er en morgenfugl, er det greit å se noenlunde våken ut.

Og med de rette sminketriksene kan du faktisk jukse deg til en våken look på få minutter.

Tipsene er ganske like de du trenger for å redde ansiktet dagen derpå eller for å se friskere ut når du føler deg pjusk.

Se flere tips for å se mer våken ut i denne saken.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer