Helse

Surfer oss helsesmarte

Kvinner tyr til nettet når de trenger informasjon om helse og medisiner.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner bruker nettet aktivt til å finne informasjon om helse og medisiner. Hele 97 prosent er dessuten svært fornøyd med informasjonen de finner.

 • Slik holder du deg ung
 • Slik lever du til du blir 100 år
 • Lev lenger med sunne råd

 • Så mange som halvparten av kvinnene tyr til nettet når de eller noen i familien blir syke, mens tallet for menn er 37 prosent.

  Seks av ti kvinner diskuterer dessuten informasjonen de finner med familie og venner, mens fem av ti menn gjør det.

  Hodepinesøk utbredt

  Det kvinnene søker mest etter er informasjon om hodepine og migrene - særlig i alderen 15-24 år, viser undersøkelsen som er utført av Synnovate MMI på vegne av legemiddelselskapet MSD.

  Sammenlagt for begge kjønn er det 10 prosent som søker informasjon om kreft via nettet, mens hjerte/kar, hodepine, astma og diabetes følger deretter.

  Mangelfull medisininfo

  Men selv om brukerne finner mye nyttig informasjon på nettet, så finner de lite om medisiner. Hele 44 prosent svarer at dette er mangelvare, selv om de fleste har tillit til at legen holder dem oppdatert.

  Men sett under ett har hver femte person liten tillit til legen sin og fastlegens posisjon har sunket fra 44 prosent til 38 prosent de siste tre år.

  Styrker pasientrettigheter

  Kommunikasjonssjef Vidar Sie mener undersøkelsen viser at pasientenes rettigheter styrket ved hjelp av nettet.

  - Undersøkelsen viser at pasientene ikke er fornøyd med den informasjonen de får om nye medisiner, men det er gledelig at stadig flere finner den informasjonen de trenger på nettet, sier kommunikasjonssjefen i MSD i en pressemelding.

  Han mener nettet har blitt seriøs kanal for pasientkommunikasjon, noe svekkelsen av fastlegens posisjon også er et tegn på.

  LES OGSÅ:
 • Bedre helse på 1 minutt
 • Spis deg skjønn, smart og sunn
 • Lev lenger med sunne råd

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer