KK.NO: Nå nærmer julen seg, og med den kommer mengder av surkål.
Vi bruker det som tilbehør ved siden av skinkestek, koteletter, ribbe. Og når man spiser såpass mye av noe på kort tid, spør man seg jo hvor sunt det egentlig er – ikke sant?
Heldigvis er det gode nyheter fra Karoline Steenbuch Lied, som er fagansvarlig for kosthold og ernæring i Grete Roede AS.
– Jeg vil absolutt si at surkål er sunt. Den er kalorifattig og inneholder en del C-vitamin, samt fiber og folat, sier hun.
LES OGSÅ: Julematen som skjerper hjernen
Rødkålen er hakket sunnere enn surkålen
Vi får også i oss en del rødkål nå i desembermåned, og for mange er forskjellen på surkål og rødkål relativt diffus.
Steenbuch Lied forklarer at det er liten forskjell på kålene, men at rødkål inneholder noe mer fiber og vitamin C.
Det er veldig lettvint å kjøpe både surkål og rødkål ferdig i butikken (husk å sjekke andel kål i produktet – jo mer, jo bedre!), men å ta saken i egne hender er verken vanskelig eller tidskrevende.
– Da kan man også begrense mengden av både salt og sukker, og man kan gjøre kålen enda mer næringsrik ved å tilføye eple, løk eller hvitløk, sier Steenbuch Lied.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger