Trening

Svaret er ett klikk unna

Lurer du på om du trener riktig? Har sexlivet gått i stå? Spiser du sunt? Se vår guide til helsestoff på nettet.

Svaret er ett klikk unna
Publisert
Sist oppdatert
Stadig flere nordmenn bruker nettet for å finne informasjon om helse, sykdom, kosthold, trening og samliv. Det kan imidlertid være vanskelig å finne fram i all støyen. Derfor har vi funnet fram til noen nyttige lenker for deg som leter etter svar.

SØK PÅ NETTET:
Google: Et godt utgangspunkt for å lete etter informasjon på nettet.

HELSE GENERELT:
Helsenett.no: Tverrfaglig helsenettsted. Fagfolk har kvalitetssikret informasjonen og eksperter svarer på spørsmål i diskusjonsforum.

Helsenytt.no: Laget av Nasjonalforeningen for folkehelsen, som har knyttet til seg leger, psykologer og ernæringseksperter.

Lommelegen.no: Informasjon om helse, sykdom, samliv og livsstil. Still anonyme spørsmål til leger og spesialister, og få svar for 195 kroner.

Doktor Online.no: Nettsted for helse, samliv og livsstil. Still anonyme spørsmål til leger og spesialister, og få svar for 190 kroner.

Mozon.no: Norsk helsenettsted med informasjon om allmennmedisin, psykologi og alternativ medisin. En rekke kjendiselger besvarer spørsmål fra brukerne - helt gratis.

Folkehelseinstituttet: Informasjon om epidemiologi, miljømedisin, smittevern og rusmiddelforskning

Skandinavisk Medisinsk Informasjon for Legfolk (SMIL): Nordisk samarbeidsprosjekt som skal kvalitetsvurdere norske, danske og svenske helsenettsteder.

Helsevett.no: Informasjon og tips for deg som surfer etter helseinformasjon på nettet.

Felleskatalogen: Søkbar database over alle godkjente legemidler. Les om innhold, virkninger og bivirkninger.

Medisinsk ordbok: Søk etter medisinske ord og uttrykk og få dem forklart.

Aetna InteliHealth: Engelskspråklig. Flere ganger kåret til verdens beste helsenettsted. Her får du svar på det meste om helse, medisin, og livsstil.

Health World Online: Engelskspråklig. Utformet som en interaktiv landsby der du får tilgang til informasjon og svar på det du måtte lure på om helse og livsstil.

Medlineplus.com: Engelskspråklig. Anerkjent helsenettsted som tilbyr artikler og nyheter, i tillegg til interaktive oppslagsverk og helsebibliotek.


HELSE OG LIVSSTIL FOR KVINNER:
Kvinnelegen.no: Nettsted av og for kvinner. Temaartikler om helse, samt diskusjonsforum og mulighet til å sende inn spørsmål anonymt.

Kvinnenettet.no: Portal, artikler og nyheter om blant annet helse, samliv, mote og reiser.

Kvinneguiden.no: Norsk nettportal med artikler og informasjon om blant annet helse, samliv, velvære, bryllup og mote.

Klikk.no: Nettmagasin for kvinner, med fokus på helse, trening og velvære. Har treningskjendiser på laget, men ingen leger.

UTENLANDSKE KVINNESIDER:
iVillage.com
Women's Health.org
4Woman.gov
Healthy Women.org
Female First
New Woman
Women Today Magazine

TRIM OG TRENING:
Trivsel.net: Fokus på at økt bevegelse og sunnere kosthold skaper trivsel. Samarbeider med Norges Idrettsforbund og Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund.

Trim.no: Artikler og informasjon om trening og helse. Her finner du treningsprogrammer og mulighet til å få svar på spørsmål.

Beveg deg: Norsk Fysioterapeutforbund informerer om helsefremmende og forebyggende arbeid.

Gymguiden: Nettportal med en oversikt over norske treningssentre med hjemmesider.

iForm.nu: Nettstedet til bladet med samme navn skriver blant annet om mosjon, kosthold, medisin og fritid.

Trening.no: Informasjon, artikler og diskusjonsforum om trening, men nettstedet oppdateres sjelden. Tilbyr personlig profilside.

Sportsskader: Om idrettsskader, behandling og forebyggende trening.

Yoga Journal: Alt om yoga. Nyheter, tips og nyttig informasjon for både nybegynnere og eksperter.

KOSTHOLD OG ERNÆRING:
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet: Sosial- og Helsedirektoratets informasjonssider. Målet er å gi nordmenn bedre helse.

Matportalen.no: Statlig nettsted med artikler og informasjon om mat, kosthold og næringsmidler.

Mat.no: Felles nettsted opplysningskontorene for henholdsvis frukt og grønnsaker, kjøtt, egg og hvitt kjøtt, og meieriprodukter. Tilbyr informasjon, næringstabeller og oppskrifter.

Din Kost.no: Ernæringsinformasjon, artikler, oppskrifter og slankeprogram. Faglig uavhengig, eies og drives av NutriCom AS.

Dinform.com: Artikler, informasjon og diskusjonsforum om trening og kosthold.

Lavkarbo.no: Nettsted og diskusjonsforum for deg som sverger til et kosthold med lite karbohydrater, men også generell informasjon om kosthold og ernæring.

Brødfakta: Din Baker-kjedens informasjonskontor om brød og bakervarer. Inneholder også informasjon om trening og kosthold.

Forbrukerrådets sukkerkalkulator: Sjekk hvor mye sukker du får i deg fra dagligdagse matvarer.


VEKTKLUBBER PÅ NETT:
Grete Roede Vektklubben: Som medlem får du en egen nettside og interaktiv dagbok for å registrere alt du spiser og hvor mye du trimmer, samt regne ut kalorier og trimpoeng. Oppskrifter, diskusjonsforum og nettmøter med eksperter, men ikke personlig oppfølging. Gratis medlemskap.

Vektklubb.no: VGs slankeklubb gir sine medlemmer blant annet personlig vektprofil, elektronisk dagbok, oppskrifter, menyer og treningsprogram fra eksperter. Tre måneder medlemskap koster kroner 298, tolv måneder kroner 498.

Litt Lettere: Dagbladets vektklubb tilbyr blant annet personlig vekt- og helseprofil, elektronisk dagbok, oppskrifter og mat- og treningsprogram og jevnlige nettmøter med eksperter. Tre måneder medlemskap koster kroner 298.

Fedon-klubben: Gir medlemmer en personlig nettside, oppskrifter, menyforslag, diskusjonsforum og oppfølging. Har satt sammen et panel av trenings- og kostholdseksperter, blant dem Fedon Lindberg. Medlemskap koster 49 kroner per måned. Ingen bindingstid.

Vektprogram på Din Kost.no: Medlemmer får individuell oppfølging av klinisk ernæringsfysiolog, egen kostholdsplan og ukentlige brev og menyforslag. Fem ukers program koster 745 kroner, åtte uker 995 kroner, tolv uker 1 495 kroner.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer