Svigermor

Svigerdøtre er bra for helsa

Sjansen for at svigermor blir deprimert er faktisk mindre på grunn av deg.

For eldre kvinner er det spesielt helsegunstig å dele hjem med svigerdøtrene sine, viser undersøkelse. Foto: Image Source
For eldre kvinner er det spesielt helsegunstig å dele hjem med svigerdøtrene sine, viser undersøkelse. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En hjelpende hånd fra svigerdøtre reduserer depresjon hos eldre. Hjelp fra egne barn øker imidlertid faren for det samme.Det viser en kinesisk studie publisert i tidsskriftet Journal of Marriage and Family.
 • Lov å dumpe svigermor
 • Svigerdøtre foretrekkes

  For eldre kvinner er det spesielt helsegunstig å dele hjem med svigerdøtrene sine, skal vi tro undersøkelsen. Resultatene viser at regelmessig tilstedeværelse og støtte fra svigerdøtre gir betydelig bedre mentalhelse og økt velværefølelse for svigermor. Dette gjelder særlig ved såkalt ”instrumentell støtte”, som personlig omsorg og hjelp med husarbeid.

  Egne barn deprimerer

  Slik assistanse fra egne sønner eller døtre øker imidlertid forekomsten av depresjonssymptomer. Forskerne tror at hjelp fra egne barn hever depresjonsfaren fordi:-det er spesielt sårende når man ikke får hjelp-det utøver press på forholdet mellom foreldre og barn-det øker foreldrenes følelse av hjelpeløshetLES OGSÅ:
 • Svigermor saboterer
 • Svigermor overtar familien
 • Hjelp, han er en mammadalt
 • Lov å dumpe svigermor
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer