Helse & Livsstil

Sving på sakene

Dansefeberen herjer, godt hjulpet av kjendiser, proffer og amatører på TV. Bli med på dansefeberen du også.

Sving på sakene
Publisert
Sist oppdatert
Dans har aldri tidligere fått mer oppmerksomhet i norske medier. Latino, ballroom og selskapsdans er mer populært enn på lenge.Her kan du lære mer:
 • www.norskedansekunstnere.no
 • www.danseforbundet.no
 • www.baardar.no
 • www.dansehuset.no
 • www.salsasite.com
 • De fleste av oss danser bare for moro skyld, men er med hard jobbing og tung motivasjon kan man klare å bli profesjonell også her til lands. I Norge utdannes rundt 100 dansekunstnere (dansere, koreografer og pedagoger) i året. I tillegg regner man med at 100 dansere studerer ved utenlandske skoler hvert år. Disse kjemper om 64 faste dansestillinger her i landet, fordelt på Nasjonalballetten i Oslo og Carte Blanche i Bergen. Med så få faste stillinger er 90 prosent av danserne frilansere. Tilveksten er stadig økende. Diskodans er også tilbake, mye takket være Madonnas plate «Confessions on a dance floor». For tiden vises 80-tallsklassikeren «Footloose» som musikaloppsetting i Londons West End, og fra høsten kommer «Dirty Dancing». Diskoen ble født på tidlig 70-tall, og i 1975 fikk den virkelig kommersielt fotfeste da Donna Summer ga ut disko-klassikeren «Love to love you baby». Vi kjenner selvfølgelig alle sammen til Saturday Night Fever fra 1977, hvor John Travolta danset seg gjennom verden i hvit dress. Diskomoten besto - foruten den hvite dressen - av diskoklær laget av tøyelig stretchmateriale og lysreflekterende stoff som skinte om kapp med diskokulene. Noen av de mest populære disko-artistene er fremdeles å finne i de flestes CD-hyller i dag - sett på ABBA, Gloria Gaynor, Sister Sledge eller Boney M og øv opp dine beste moves. Vil du lære dansens edle kunst, svinge deg elegant på gulvet og brenne kalorier samtidig, finnes det dansekurs av ymse slag over hele landet. Groove, baby!

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer