Trening

Svøm for livet

Svømming er en av få treningsformer som passer for nesten alle.

Svøm for livet
Publisert
Sist oppdatert
Sliter du med begrenset bevegelighet, er trening i vann en god løsning. Vannaktiviteter belaster leddene minimalt, og er anbefalt aktivitet for for eksempel leddgiktpasienter. Det er også en god treningsform for overvektige, men svømming og vannaerobic er aktiviteter som er effektive for alle, uansett formnivå. Det er en «myk» treningsform som er bra for muskulaturen og lungekapasiteten.

Legger du turen til svømmehallen, har du også muligheten til å legge inn en «velværehalvtime» med for eksempel badstu, ansiktsmaske og hårkur - som en belønning for at du har vært flink.

Kondisjonseffekt: For å få bra kondisjon må du svømme slik at du blir sliten. Start i rolig tempo og øk på når du er i siget. En halvtime gir god effekt på kondisjon og forbrenning.

Styrkeeffekt: Svømming øker ikke muskelvolumet. Tren heller styrke ved siden av.

Obs: God teknikk er viktig for å unngå spenninger i nakke og skuldrer. Ikke hold hodet stivt over overflaten om du har nakkeproblemer. Pust heller ut under vann. Svømmeskole er en god idé for både barn og voksne. Det gir en bedre opplevelse hvis du lærer god teknikk og er trygg på den.

Visste du at ...
 • ... du forbrenner 296 kcal i timen ved rask svømming?
 • ... svømming har vist seg å ha positiv effekt på gravide kvinner med ryggplager?
 • ... innendørssvømming er bra for barn med astma, fordi den høye luftfuktigheten minsker belastningen på lungene?
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer