Helse & Livsstil

Syk av nettshopping

Langsomme og forvirrende nettsteder kan svekke immunforsvaret.

Syk av nettshopping
Publisert
Sist oppdatert
Det viser en rapport fra Social Issues Research Centre (SIRC) i Oxford, på bestilling fra Englands ledende hostingselskap Rackspace Managed Hosting.Irritasjon over dårlig nettfunksjonalitet kan i verste fall føre til såkalt mouserage - musfrustrasjon. Frustrasjonen kjennetegnes ved at den kan ha en negativ effekt på immunforsvaret, og nervesystemet. Enkelte blir også så forbannet at de hyperventilerer.
 • Test deg selv: Hvor stresset er du?
 • 2500 personer deltok i studien, som viste at dårlige nettsider påvirker hjertefrekvens, hjernebølger og kan føre til muskelspenninger. Testpersonene ble intervjuet og gjennomgikk psykologiske tester. både de fysiske og psykiske reaksjonene ble målt mens testpersonene klikket seg gjennom både gode og dårlige nettsteder.– Undersøkelsen viser at musfrustrasjon kan være like stressende som å flytte, skille seg eller ha økonomiske problemer, sier viseadministrerende direktør Jacques Greyling i Rackspace Managed Hosting.Surfing på dårlig designede og svært langsomme nettsider ga økt stressnivår og spenninger hos de fleste som deltok i studien.Mange fikk synlige spenninger i ansiktet, sammenbitte tenner, og musklene rundt munnen spente seg. Dette er en fysisk reaksjon på ubehagelige situasjoner som reduserer konsentrasjonsevnen og skaper en følelse av sinne.− De som selger produkter online bør ha plikt til å gi kundene et stressfritt miljø - altså raske sidehentinger, enkelt designede sider og ingen forstyrrende reklame, sier Nordic Area Manager Bjørn Hougard i Rackspace.Hvilke sider som skapte stor frustrasjon blant brukerne, sier rapporten ikke noe om.LES OGSÅ:
 • Test deg selv: Hvor stresset er du?
 • Hjelp til å finne roen? Prøv yoga
 • Hold hjernen i form
 • Jobbstress kan gi diabetes
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer