Pinlig

Sykdommene vi er flaue over

Stort sett alt som handler om underlivet er vanskelig, mener eksperten.

PINLIG: Det er ikke alltid så lett å forholde seg til kropp. I hvert fall ikke når du har fått en sykdom som er pinlig å snakke om. Foto: (c) Keith Clouston/Corbis/All Over Press
PINLIG: Det er ikke alltid så lett å forholde seg til kropp. I hvert fall ikke når du har fått en sykdom som er pinlig å snakke om. Foto: (c) Keith Clouston/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi husker alle tenåringstiden da alt tenkelig kunne føles så pinlig at vi stadig var på jakt etter det evinnelige hullet i bakken.

Og vi priser oss lykkelige for at den tiden er over. For voksne mennesker er jo trygge på seg selv og blir ikke flaue over den minste lille ting.

Men det er likevel noen ting som fortsatt kan få det til å vri seg i magen. Vi snakker selvfølgelig om kroppslige problemer og sykdommer – pinlige sykdommer. Og dem er det mange av.

LES OGSÅ: Sexflausene du ikke skal bry deg om

Kjønnsvorter, herpes og sopp

Kari L. J. Eidjar, som er fastlege ved Røalegene og medisinsk ansvarlig lege på Legevakt Vest på Røa, forteller til KK.no at det er mye man føler er flaut når det kommer til sykdommer, og særlig alt som har med kjønn å gjøre.

– Det er ofte vanskelig når det handler om underliv. Dette kan være soppinfeksjoner, betente kjertler, herpes og kjønnsvorter. Det kan for noen være vanskelig å ta sats for å fortelle om slike ting, sier hun.

Kjønnsvorter er en typisk ting mange kan føle er flaut, og for enkelte er det først når det oppstår at mange av dem at de tar turen til legen. Men i noen tilfeller er det også smerter som får oss til å oppsøke profesjonelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer